Helle Vanderheyden

Assepoester, Doornroosje, Rapunzel én Sneeuwwitje samen in één voorstelling, dat is het uitgangspunt van Er was eens, het sprookjesconcert van het nieuwe productiehuis Deep Bridge. Het wordt één groot familiefeest, aldus Helle Vanderheyden, die de rol van Assepoester zal spelen. Musical Vibes sprak haar op de Cultuurmarkt in Antwerpen.

Één groot feest in de Lotto Arena

Er was eens, het sprookjesconcert dat zijn vooral heel veel prinsessen samen op één podium. Wat kan je er al over vertellen?

Momenteel is men nog altijd aan het werken aan het script, maar ik heb wel al wat ideeën opgevangen en het klinkt alvast veelbelovend. Wat ik er vooral leuk aan vind, is dat het niet alleen voor de kinderen super wordt, maar dat ook de ouders zich zullen amuseren. Het wordt met andere woorden echt een familievoorstelling, met mooie en emotionele momenten, maar ook heel veel grappige momenten. Het wordt gewoon één groot feest in de Lotto Arena.

De Lotto Arena is geen typische theaterzaal. Hoe gaat het geheel er uitzien?

Het decor wordt blijkbaar heel spectaculair en groots; grootser dan bij eender welke andere sprookjesmusical. Ik ben zelf ook heel benieuwd naar het eindresultaat. Ik weet ook dat er heel veel dansers zullen meedoen. Er zullen dus heel veel mensen op het podium staan: prinsessen, prinsen, nevenfiguren, dansers … Ik denk dat dit het net zo spectaculair zal maken. Je zal niet weten waarnaar eerst te kijken.

Het wordt heel spectaculair en groots; grootser dan bij eender welke andere sprookjesmusical

Zoveel prinsessen op een podium, dat moet vonken geven.

We kennen het verhaal nog niet tot in de puntjes, maar naast het podium is het alvast heel gezellig. We komen goed overeen. Het zou alleszins wel grappig zijn als er op het podium wat jaloezie zou zijn tussen de prinsessen!

Wie mogen we nog allemaal op het podium verwachten?

Ik speel Assepoester, Anne Van Opstal is Sneeuwwitje en Shauni Rau en Charlotte Leysen zijn Rapunzel en Doornroosje. Nordin De Moor en Charlotte Campion spelen de stiefbroer en -zus en Laurenz Hoorelbeke en Jasmine Jaspers zullen in de huid kruipen van het onhandige slechterikenduo Titus en Fien. Walter Baele en Liv Van Aelst, tot slot, zijn de koning en de koningin. Ik heb ook gehoord dat veel personages gaan trouwen, maar dat niet iedereen met een prins trouwt… Bizar allemaal! Het wordt dus een speciaal einde! Daarvoor alleen al moet je zeker komen kijken!

Veel personages gaan trouwen, maar niet iedereen met een prins… Bizar allemaal!

Wanneer spelen jullie?

Er was eens, het sprookjesconcert zal te zien zijn op 31 maart in de Lotto Arena. De ticketverkoop is alvast gestart! ’s Avonds moet ik trouwens nog Aspe spelen, dus ik ga heel snel van de ene voorstelling naar de andere moeten hollen (lacht).

Meer informatie & tickets vind je op www.deepbridge.be.

Door Tatiana van den Branden

Foto’s: Wendy de Noier