Grote Madammen in ‘t Klein

Met Grote Madammen in ‘t Klein brengt Lotte Stevens een zangprogramma met alles op en eraan. Begeleid door een solide vijfkoppige band brengt ze bijna twee uur zeer bekende tot minder bekende songs, allen ooit gezongen door vrouwen die heel wat te betekenen hadden in het genre. Dit alles doorspekt met grappige anekdotes of verhaaltjes, zorgt voor een avond vol muzikaal plezier.

Dynamiet

1m60 is Lotte Stevens. Tegenwoordig is dat niet groot te noemen. Maar haar eigen onderzoek wijst uit dat heel veel van die ‘Grote Madammen’ ook helemaal niet groot waren. Eigenlijk past ze goed in het rijtje, alvast wat de fysieke lengte betreft. Of ze qua reputatie en repertorium ooit naast Piaf en Adele zal mogen gaan staan, daar moeten we nog wat jaartjes voor wachten en misschien is dat de grote ambitie helemaal niet. Wel staat het vast dat de capaciteiten er zijn.

Geen valse noten, enkel maar veel liefde en hard werken

Want op de scène staat geen kleine madam! Eerder een brok dynamiet waar de energie vanaf spat. Ondanks de zenuwen, die ongetwijfeld in elke vezel van die 1m60 aan het gieren zijn, is dit vocaal af. Ja, hier en daar zijn er zeer pittige, uitdagende nummers, maar elke song wordt met veel eerbied gebracht. Geen valse noten, enkel maar veel liefde en hard werken. Die zenuwen lijken ook te zijn verdwenen wanneer de muziek speelt en enkel in de gesproken tussenstukjes een kleine invloed te hebben. Dit brokje dynamiet ademt muziek! Twee duetten komen de solo’s afwisselen. Als je je kleine zusje Emilie en singer/songwriter/gitarist Michael Asnot naast je kan plaatsen, dan gaat de poort naar veel duetten open. Dit smaakt ook naar meer.

 Op de scène staat geen kleine madam! Eerder een brok dynamiet waar de energie vanaf spat

De setting is eenvoudig maar doeltreffend gehouden. Een projectiescherm waarop Grote Madammen of citaten en spreuken worden geprojecteerd. Enkele decorstukken en rondom de centrale microfoon staan de vijf muzikanten opgesteld. Een leuke belichting maakt de stemming af. Het geluid is prima, al zijn de muzikanten soms een tikkeltje te hard versterkt. Dit kan de pret echter helemaal niet bederven en met Adele, Ann Christy, Whitney Houston én Lotte Stevens ga je al zingend de nacht in. Wanneer komt er een vervolg?

Grote Madammen in ’t Klein speelt nog op 8 november te Geel, in theatercafé De Werft. Informatie en tickets vind je op www.dewerft.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier