Goele De Raedt


Tijdens het voorjaar is ze te zien in de musical Chaplin. Haar zomer zal Goele De Raedt echter doorbrengen aan het Donkmeer,  waar ze de vrouwelijke hoofdrol in Kiss Me Kate voor haar rekening zal nemen. Musical Vibes sprak met haar over haar terugkeer naar België in deze twee prachtige stukken.

Verschillende facetten

Hoe gebeurt het dat je uit Duitsland naar België terugkomt met dadelijk twee mooie producties (Chaplin en Kiss Me Kate) op de planning?

Wel, ik ben teruggekomen naar België met het idee de kat uit de boom te kijken en rustig te zien wat er op mij af zou komen. Ik was ook nog volop bezig met een coaching opleiding. Neem daarbij de zorg voor een kindje en al het plannen dat erbij hoort, dan dacht ik wel even uit te kijken hoe ver ik nog van huis wou gaan werken. Dat was eigenlijk het belangrijkste voor mij. Toen belden ze me op om te vragen of ik geen auditie wou komen doen voor Chaplin. Ze hadden me twee weken ervoor al een mail gestuurd, maar daar had ik niet op gereageerd. Ik had die mail simpelweg gemist, dat gebeurt soms wel eens. Ze hadden toch graag dat ik nog zou komen.

Ik wist eigenlijk helemaal niet waarvoor ik auditie moest doen. De regisseur vertelde dan dat er twee mogelijke rollen waren voor mij, de mama en de bitch. Ik kon eigenlijk kiezen wat ik wou brengen. Die mama was niet zo mijn ding, die heftige bitch, dat lag me wel beter. Ik heb het liedje voor de auditie van de mama eigenlijk niet voorbereid, ik zag die rol echt niet zitten. Zo ben ik dus in Chaplin terechtgekomen. Het was ook heel leuk dat het een team was waarvoor ik nog nooit gewerkt had. Die mensen konden heel onbevangen kijken. Ze hadden zelfs nog geen cv van mij ontvangen, want door die mail te missen was dat allemaal pas later in orde gekomen. Toen ik daar binnen kwam hadden ze dus geen idee wie ik was en wat ik kwam doen. Super gewoon.

Ik ben in Duitsland ooit gevraagd om Kate te spelen. Dat lukte niet door de planning toen, maar ik ken de rol dus wel al goed

Voor Kiss Me Kate kreeg ik dan een paar maanden geleden telefoon van Tijl Dauwe (regisseur). We kennen elkaar al vrij goed, want we hebben toch al enkele keren samengewerkt. De eerste keer in Beauty and the Beast en later ook in Daens. Het klikte altijd heel goed tussen ons. Hij zei me dat hij iets voor mij had: Kiss Me Kate. Ik ben in Duitsland ooit gevraagd om Kate te spelen. Dat lukte niet door de planning toen, maar ik ken de rol dus wel al goed. Ik heb dus onmiddellijk toegehapt toen Tijl het vroeg.

Ken je de specificiteit van de shows aan het Donkmeer al wat?

Enkele maanden geleden nog niet! Ik weet ondertussen nu wel het een en het ander omdat iedereen me er over verteld heeft. Ik heb ook wat filmpjes opgezocht op YouTube. Maar ik was dus niet in België toen een aantal collega’s hier gespeeld hebben. Bijgevolg heb ik hier nog geen show gezien. Ik ben nu wel al naar de stage gaan kijken. Het was net mooi weer, dat maakte het heel leuk om te zien. Het is tof dat het buiten is, want dat heb ik nog nooit gedaan. Dat wordt dus de eerste keer voor mij! Ik weet niet wat het gaat geven met het Belgische weer, maar we gaan er gewoon voor. Ik denk dat het een aparte belevenis zal worden. Ik kan me voorstellen dat het heel krachtig kan zijn met die grote afstand tot de mensen die je beroert. Ik kijk daar echt wel naar uit.

Ik weet niet wat het gaat geven met het Belgische weer, maar we gaan er gewoon voor!

Wat mogen we van Kiss Me Kate verwachten?

Heel veel humor en energie! Wat ook heel tof is, zijn de verschillende muziekstijlen. Het gaat effectief van klassiek naar een stukje operette, naar een iets moderner stukje. Die rol is heel emotioneel en veelzijdig. Dat vind ik echt leuk om te spelen, net omdat het zoveel verschillende facetten heeft, iets wat een vrouw sowieso heeft (lacht).

Meer informatie & tickets voor Chaplin kan je vinden op www.musichall.be. Kiss Me Kate speelt vanaf 18 augustus op het Donkmeer. Meer informatie & tickets (vanaf 1 april) op www.festivaria.eu.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier