Geert Van Rampelberg

Nu de derde run van de musical Red Star Line begonnen is, haalt Studio 100 er ook een nieuwe acteur bij. Niemand minder dan Geert Van Rampelberg zal de rol van hebzuchtige Walter op zich nemen. Aangezien dit zijn musicaldebuut is, stelde Musical Vibes hem enkele vragen na zijn première.

Een eigen energie

Dit is je eerste musical. Had je hier extra zenuwen voor?

Dat was wel spannend, zeker als je voor de eerste keer voor zoveel mensen moet zingen. Ik ben hier gelukkig zo goed opgevangen en begeleid dat ik er vandaag gewoon ingesprongen ben. Ik was redelijk zeker dat het ging lukken.

Heb je meteen ja gezegd op de vraag om mee te doen aan Red Star Line?

Ik heb daar even over nagedacht, maar dan heb ja gezegd. Ik vond het spannend, maar had er wel zin in!

Ik vind dat je als acteur zo verscheiden mogelijk moet zijn

Wat vond je van de reactie van het publiek?

Het publiek was heel fijn. Het was een schoolvoorstelling, dus het is een heel eerlijk publiek. Ik heb al vaak voor scholen gespeeld in het theater en dan krijg je vaak reactie uit de zaal. Dat is iets wat volwassenen een beetje verliezen om zo spontaan en eerlijk te reageren, maar jongeren doen dat en dat vind ik fantastisch!

Je bent tegenwoordig niet weg te slaan van het scherm. Wat doe je eigenlijk liever: werken voor televisie of hier op de planken staan?

Ik hou van variatie. Ik kan niet een half jaar hetzelfde doen. Ik vind het fijn dat ik nog theater kan doen, dat ik nog kan filmen voor televisie en films. Deze vraag is dan heel verrassend en daar heb ik dan ook ja op gezegd (lacht). Ik vind dat je als acteur zo verscheiden mogelijk moet zijn. Ik heb ook nog dingen te leren en dit was zoiets en dat vind ik heel fijn.

Iedereen komt met zijn eigen energie en kennis voor die rol en dat is fantastisch

Zowel Peter Van De Velde als Peter Van Den Begin spelen dezelfde rol als jij. Hoe probeer je toch jouw eigenheid in deze rol te steken?

Je bent hier natuurlijk gebonden aan timing door de techniek en muziek, dus je kan niet echt helemaal nieuwe dingen beginnen doen. Ik denk dat zowel beide Peters als ik een hele andere energie brengen. Iedereen komt met zijn eigen energie en kennis voor die rol en dat is fantastisch.

Ga je genieten van deze periode?

Absoluut!

Red Star Line is te bekijken tot en met 31 maart in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Meer informatie & tickets vind je op www.redstarline.nu .

Door Amber Degeest

Foto: Amber Degeest: 
Scènefoto’s: Studio 100