Fury fan Dokkum zoekt dansers met ervaring

In het september van 2024 zal de Bonifatiuskapel worden getransformeerd tot een uniek podium, waar het publiek kan gaan genieten van een nieuw muziektheaterstuk; de Fury fan Dokkum.

Het verhaal van de voorstelling

De twee hoofdpersonen van `De furie van Dokkum’ zijn Hendrik van Bra (Boy Ooteman) en de Katrina Foppes Posthuma (Nynke Heeg). Katrina is de echtgenoot van een stuurman op de Oostzeevaart. Door de Allerheiligenvloed is zijn schip waarschijnlijk vergaan, maar er is nooit een stoffelijk overschot gevonden. Katrina heeft tijdens zijn afwezigheid altijd kunnen bestaan van haar vishandel. Maar nu heeft ze het geld van een erfenis nodig om een nieuwe viskar te kunnen laten maken. Alleen: als getrouwde vrouw is ze in de zestiende eeuw voor de wet handelingsonbekwaam. Als weduwe zou ze wel zelf haar geld mogen beheren. Katrina probeert haar man dood te laten verklaren, maar de arts (Hendrik van Bra) weigert deze verklaring zonder nader bewijs af te geven. Katrina wordt furieus over hoe ze klein wordt gehouden.

Tegen de arts, maar nadien tegen iedereen die haar autonomie betwist of aantast. Zo’n vrouw krijgt in het Dokkum van die tijd de naam een kenau te zijn. Hendrik van Bra is meteen onder de indruk van de felheid van Katrina, en zou haar getemd graag als zijn echtgenote zien. Iets van The Taming of the Shrew van tijdgenoot Shakespeare echoot door in de omgang tussen Hendrik en Katrina.

Als het Spaanse leger de stad terug wil veroveren na een onverwachte overval door de watergeuzen, zoekt Hendrik van Bra een schuilplaats, van waaruit hij zijn observaties over het verloop doet. Katrina vecht als een Dokkumse Kenau van Haselaar. Desondanks veroveren de Spanjaarden de stad, plunderen die en steken een groot deel ervan in brand en vermoorden de mannen. Katrina zorgt ervoor dat Hendrik de dans ontspringt. Ze worden een stel. Hoe moet dat nou met de handelingsonbekwaamheid van Katrina?

De cast van “De Fury fan Dokkum” wordt gevormd door professionals, semi-professionals en amateurs vanaf 16 jaar, en is nog niet compleet. Heb je danservaring? Geef je dan uiterlijk maandag 27 mei op voor de dansauditie van 29 mei 2024 van 20.00 tot 21.30 uur bij DansStudio gevestigd in SportStudio aan de Bocksmeulen 33a in Dokkum

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar auditie@nofproducties.nl. Vermeld hierbij je persoonlijke gegevens en relevante danservaring.