From Scratch

Recent speelde vijf artiesten hun eerste voorstelling From Scratch in het theater Triarte in Antwerpen. Een fris concept gezongen en begeleid door muzikanten die elk hun liefde voor muziek uiten op het podium.

Vakmanschap op een podium

From Sratch is een voorstelling waar vijf musicalzangers verschillende muziekstijlen bezingen, telkens begeleid met een live band. Er worden niet enkel nummers uit musicals gezongen, maar ook jazz- en rockmuziek worden gebracht voor het publiek. De songs worden daarnaast in verschillende talen en formaties gebracht: nu eens wordt er een nummer solo gezongen, dan weer staan de zangers allemaal op het podium.

De muzikanten en zangers zijn enorm goed op elkaar ingespeeld, wat voor een mooie eenheid op het podium zorgt

Ruben Van Keer is de eerste van de vijf zangers die lid is van het vijftal. Doordat hij in verschillende stijlen thuis is, weet hij nu ook in elke muziekstijl te schitteren. Samen met Piek van der Kaaden zingt hij enkele prachtige duetten. Daarnaast weet Piek ook alleen het publiek te behoren met haar tedere, maar toch krachtige stem. De andere vrouwelijke kracht binnen het vijftal is Charlotte Campion. Ook Charlotte zet een zeer goede prestatie neer: ze blinkt uit in haar solonummers, maar ook in duetten vormt ze een sterke basis voor haar medezanger.

Pieter Jan De Paepe is het vierde lid van de groep. Hij bezit over een enorm charisma, waardoor hij steeds op zijn eigen manier de nummers bezingt. Geen stijl lijkt te ver gegrepen, zo blijkt wanneer hij samen met Keoni Blockx het publiek bekoort met een rocknummer. Keoni is degene die het vijftal vervolledigt, die naast zanger ook comedian blijkt te zijn. Hij zingt zeer goed, maar bijblijven doet hij des te meer door zijn hilarische bindteksten.

Een sober, maar passend decor, een sterk gebruik van geluid én prachtige lichtschakeringen

Naast het vijftal staat er een live band die een uitmuntende prestatie neerzet. De muzikanten en zangers zijn enorm goed op elkaar ingespeeld, wat voor een mooie eenheid op het podium zorgt. Ook mede door een sober, maar passend decor, een sterk gebruik van geluid én prachtige lichtschakeringen, wordt deze eenheid versterkt.

From Scratch is een eerste geslaagde voorstelling, die hopelijk in de toekomst nog gespeeld wordt. Het vijftal is met From Scratch te boeken op verschillende podia. Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het mailadres ruben@rubenvankeer.com .

Door Amber Degeest

Foto’s: From Scratch