Frank Beurskens en Jervin Weckx

Op 23 december 2018 gaat de sprookjesmuscial Hans & Grietje van Music Hall in première. In de hoofdrollen zien we Ianthe Tavernier en Wout Verstappen. Overige rollen zijn onder andere weggelegd voor lakeien Frank Beurskens en Jervin Weckx. Musical Vibes sprak met hen na de eerste try-out in Stadsschouwburg Antwerpen.

Ideale familievoorstelling

Jongens, hoe was de eerste try-out?

Samen: Leuk!

Frank: Het was heerlijk! Het is leuk om eindelijk eens publiek in de zaal te hebben. Hun reacties hebben we niet tijdens de repetities.

Jervin: Inderdaad, en zeker met de kinderen, die dan recht springen en beginnen te dansen in de zaal, wordt het superleuk! Het geeft ons ook zoveel energie, zodat het voor ons ook één groot feest is om daar te staan.

Frank: Ze willen ook alle dansjes meedoen. Zelfs degene die we niet hebben uitgelegd, die willen ze dan toch nadoen! Heel schattig!

Vandaag was de eerste voorstelling voor groot publiek. Waren de reacties zoals jullie hadden verwacht?

Frank: Je weet het nooit. Je denkt: “Oh, hier gaan ze om lachen!” en dan komt er een gniffeltje uit de zaal. Bij andere dingen verwacht je dan niet dat er wordt gelachen en dan hoor je die opeens wel.

Jervin: Er gebeurt ook zoveel in deze show, dat je bijna niet kan voorspellen waar ze om zullen lachen. Ik denk dat dat ook nog heel hard verschilt met waar we spelen en voor welk publiek. Elk publiek is zo anders en de verhouding ouders-kinderen speelt daarbij een belangrijke rol.

Het is heel leuk dat we met zijn drie, wij en de prins, daar elke keer als een soort Destiny’s Child staan

Wat maakt de rol van lakei zo leuk om te doen?

Jervin: Ik vind het leuk hoe dat we met zijn drie, wij en de prins, als een soort Destiny’s Child daar elke keer staan en denken: “Jongens, we hebben het allemaal onder controle!” Als dan het nummer van de prins komt is het eigenlijk verstand op nul en gewoon gaan.

Frank: Daar kwamen dus hele goede reacties op, die we niet hadden verwacht. Iedereen ging schreeuwen en gillen.

Wat maakt deze Hans & Grietje anders dan het verhaal dat iedereen kent?

Frank: Er zitten kleine verschillen in. Andere sprookjes worden erin verweven.

Jervin: Het is een nieuwe wind die door dat sprookje raast. Doordat er andere personages bijkomen krijg je verschillende verhaallijnen die toch allemaal in een heel goed geheel samen passen.

Frank: Ja, en dat Whoppie en Floppie terug zijn, dat is ook heerlijk. Het zou super zijn als ze elk jaar zouden terugkomen, waar ik weet natuurlijk niet of ze dat gaan doen.

Het is echt voor ieder wat wils

Waarom moet iedereen komen kijken?

Frank: Omdat wij nog meer willen spelen!

Jervin: Ja, meer voorstellingen! Meer Destiny’s Child! Ik vind het zelf de ideale familievoorstelling. Er zitten hele leuke stukjes in voor de kleintjes, maar er zitten ook kleine, subtiele hintjes in voor de volwassenen, zodat die er ook iets aan hebben. Het is echt voor ieder wat wils.

Frank: Kom kijken, gewoon!

Als ze dit gelezen hebben, gaan ze dat zeker doen!

Hans en Grietje de sprookjesmusical gaat tot het einde van het jaar op tournee en passeert daarmee Gent en Hasselt voordat de cast zich opnieuw in Antwerpen nestelt.  Tickets & meer informatie vind je op www.musichall.be.   

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Wendy de Noier