Francisco Schuster en Joey Kwan

De nieuwe serie #LikeMe is een coproductie van Ketnet en FABRIC MAGIC waar Vlaamse en Nederlandstalige klassiekers centraal staan. Musical Vibes sprak met Francisco Schuster en Joey Kwan die beiden in de hoofdcast zitten.

De mensen gaan er van houden

Wat sprak jullie aan in deze serie?

Joey: Het is zo leuk om hieraan te mogen meedoen. Ik ben voornamelijk een danseres. Ik heb altijd apart gedanst, nooit met zang erbij. Nu komen zang, dans en acteren samen, en dan nog eens op zo’n  grote schaal. Het is een super grote eer dat ik hieraan mag meedoen. Thomas heeft het verhaal zo goed geschreven. Zeker kijken!

Francisco: Het verhaal is inderdaad heel pakkend, en heel leuk. De muziek is ook heel tof, dus ik denk dat iedereen er van gaat houden.

Wat vinden jullie van de muziek?

Joey: Die is prachtig. Wij werken met een topteam: Marianne schrijft alle arrangementen, jij bent ook in de studio gedoken met Wouter Vander Veken.

Francisco: Ja, dat was zalig!

Joey: Wouter is de producer. Hij heeft allemaal topnummers in een nieuw jasje gestoken. Het is echt wauw (lacht).

Francisco: Ik denk dat iedereen gaat genieten van deze serie, want wij zelf zijn er al heel excited over.

Wat vinden jullie ervan om met die gevestigde waarden samen te werken?

Francisco: Dat is een hele grote eer, want we kennen die natuurlijk van tv. Dat was dus wel spannend om samen met hen te werken, maar het zijn heel toffe mensen.

Ik denk dat iedereen gaat genieten van deze serie, want wij zelf zijn er al heel excited over

Willen jullie later iets met muziek gaan doen?

Francisco: Ik denk dat ik daar later toch wel verder mee wil gaan, want ik heb de smaak zowat te pakken gekregen. Ik wil er graag iets mee doen, dus we zien wel waar het uitdraait.

Joey: Ik sta gewoon open voor alles wat er op mij afkomt. Moest iemand mij gezegd hebben, toen ik jaren geleden naar Ketnet keek, dat ik ooit zou meedoen in zo’n reeks, zou ik dat echt niet verwacht hebben. Het feit dat ik hier zo sta, is top! Ik zie nog wel wat er op me afkomt. Als ik iets met muziek, acteren of dans zou kunnen doen, zou dat leuk zijn. Ik sta er voor open (lacht).

#LikeMe is in het voorjaar 2019 te zien op Ketnet.

Door Amber Degeest

Foto’s: Wendy de Noier