Footloose


In Gouda zijn we op 30 juni en 1 juli aanwezig bij de première en de tweede – en tevens laatste voorstelling – van Footloose van Iris Performing Arts. Opnieuw een feelgood musical live on stage, maar dit jaar voor het eerst in de grote zaal van de Schouwburg!

Vanavond gaan we Loose.. Footloose!

We maken kennis met Ren en zijn moeder die van de grote stad Chicago verhuizen naar het gehucht Bomont, waar gezelligheid ver te vinden is en dansen en feesten uit den boze. De dominee maakt er al jaar en dag de dienst uit. Ren danst altijd, maar wordt er fijntjes op gewezen dat alles wat hij doet niet onopgemerkt zal zijn. Ze weten je te vinden en houden je in de gaten. Ariël de domineesdochter probeert zich ook los te rukken uit de vesting die haar vader gecreëerd heeft. 

Footloose is een heerlijke musical met mooie luisterliedjes en ‘uit je dak gaan’ nummers

De energieke cast speelt de voorstelling duidelijk met heel veel plezier, helaas zijn ze soms flink gehinderd door de techniek. De kwaliteit is qua spel wel uiteenlopend, wat je terug ziet in de grootte van de rollen. De hoofdcast poogt je uit je stoel te slepen om volop mee te dansen of juist heel stil te laten zijn, omdat er enorme emotie vrij komt. Er zijn ook een aantal mensen op de achtergrond die ontzettend positief opvallen door hun aanwezigheid in zang, dans en mimiek. Er is zelfs een heus Bonnie en Clyde duo aanwezig waar je de hele voorstelling geboeid naar kijkt. 

Footloose is een heerlijke musical met mooie luisterliedjes en ‘uit je dak gaan’ nummers. ‘Die jongen is van mij’, ‘Waar zijn de Mannen’ en ‘Volgens Ma’ steken hier wel bovenuit. De twee voorstellingen van Footloose zijn helaas al weer voorbij, maar wat was het een feestje in Gouda! Meer informatie over Iris Performing Arts vind je op www.irisperformingarts.nl.

Door Stephan Markus

Foto’s: Stephan Markus