Enthousiaste opkomst bij audities van nieuwe Acteursschool leidt tot extra auditieronde

De audities van De Acteursschool die vandaag gehouden werden, waren een groot succes. De enthousiaste kandidaten waagde hun kans om deel uit te maken van deze nieuwe en veelbelovende acteeropleiding. De veelbelovende opkomst van de deelnemers hebben ertoe geleid dat De Acteursschool heeft besloten een extra auditieronde te organiseren.

Bijkomende auditieronde

Vanwege de belangstelling wordt er op 10 juli 2024 een bijkomende auditieronde georganiseerd in de Monty in Antwerpen. De nieuwe ronde biedt een extra kans voor aspirant-acteurs om hun vaardigheden te tonen aan een panel van gerenommeerde juryleden uit de theaterwereld.

Joji Na, oprichter van De Acteursschool, verklaart: “We zijn enorm blij met de opkomst en het hoge niveau van de kandidaten. Het is duidelijk dat er een enorme behoefte is aan professionele acteertraining. Daarom organiseren we graag een extra auditieronde zodat nog meer talentvolle mensen de kans krijgen om zich bij ons aan te sluiten.”

Over De Acteursschool

De Acteursschool, een gloednieuw initiatief in Antwerpen, richt zich op het bieden van intensieve acteeropleidingen voor volwassenen. De opleiding, die start op 19 september 2024 in ‘T Werkhuys in Antwerpen, biedt wekelijkse lessen van vijf uur in diverse acteerdisciplines zoals improvisatie, camera-acteren en teksttoneel. De lessen worden gegeven door gerenommeerde professionals uit de theater-, film- en televisiewereld, waaronder Tijmen Govaerts, Hilde van Mieghem, Tina Maerevoet, Eva van der Gucht, Melody Klaver en Gijs de Corte.

Hilde van Mieghem: “Waarom ik hieraan meewerk is omdat ik gepassioneerd ben door mijn vak en ik die passie én kennis graag deel en doorgeef aan gemotiveerde mensen. Acteren is letterlijk en figuurlijk in een ander leven stappen en de kunst is te leren hoe te ‘spelen zonder te spelen’ maar te zijn. Daar komt naast talent ook techniek bij kijken. Niets is zo mooi dan die kunst te beheersen en te verfijnen. Het is een uitgelezen kans om hen de springplank te geven om waarachtig die ‘ander’ te zijn en te ervaren hoe magisch acteren kan zijn.”

Tina Maerevoet: “Tijdens de lessen wil ik de persoonlijkheden van de leerlingen leren kennen en een inspirerende, veilige ruimte bieden waar ze hun creativiteit kunnen ontplooien, hun verbeelding de vrije loop kunnen laten en met volle overgave durven samenspelen, plezier durven maken en experimenteren. Ik wil hen aanmoedigen om authentiek te zijn, het lef te hebben om risico’s te nemen op de scène en zich diep in te leven in een rol.

Aanmelden voor de audities

Geïnteresseerden voor de bijkomende auditieronde op 11 juli kunnen zich aanmelden via de website van De Acteursschool. Voor meer informatie over de opleiding en om u aan te melden voor de audities, kunt u contact opnemen met De Acteursschool via info@deacteursschool.be of surfen naar www.deacteursschool.be

Foto: Willem Jan de Bruin Fotografie