Ellen Evers

Ze wist het al 2 dagen, maar tijdens de Musical Awards lunch voor genomineerden is ze nog steeds net zo blij als toen ze de nominatie ontving. Ellen Evers is genomineerd in de categorie beste vrouwelijke bijrol voor haar vertolking van gravin Lilly in ANASTASIA.

Nominatie beste vrouwelijke bijrol

“Ik vind het zo leuk om genomineerd te zijn. Het is natuurlijk een blijk van waardering en dat is heel fijn. Gewaardeerd worden is heel fijn. In 1996 speelde ik in Scheveningen mijn eerste voorstelling voor Stage Entertainment, Miss Saigon, en dat was me wat om in dat grote theater staan. Het is heel grappig en bijzonder om 23 jaar later weer terug te komen naar dat zelfde theater en daar wederom een hele mooie en leuke bijrol te mogen spelen.

Lilly is voor mij een hele goede rol. Ik kan er een hoop verschillende eigenschappen van mijzelf in kwijt. De gekkigheid, ondeugendheid, seksualiteit, spontaniteit, de zorgzaamheid, de vrolijkheid, de brutaliteit, de flair. Dat is in ieder geval wat ik vind. Uiteindelijk oordeelt het publiek met of ik wel of geen applaus krijg aan het einde van de avond.

Staar je niet blind op het klatergoud, want alles heeft een keerzijde

De afgelopen 23 jaar heb ik een hoop geleerd. Het belangrijkste wat ik tegen mijzelf zou zeggen 23 jaar geleden is: stop niet zo veel tijd in al die mannen die het niet waard zijn. Focus jezelf niet op je liefdesrelaties, maar focus je lekker op je talent en op jezelf, want dat is het belangrijkste. Mijn talent, mijn werk. Dat is altijd mijn redding geweest. Ik zou mijzelf zo graag willen vertellen dat ik daar de aandacht en tijd in moet steken die het verdient. Aan de andere kant vind ik het nu ook goed zoals het is, want mijn ervaringen hebben me tot de persoon gemaakt die ik nu ben en waar ik nu sta. Alle verdrietjes en pijntjes en verliezen die je lijdt in je leven geven je een uitgebreider kleurenpalet wat je weer op andere momenten kan gebruiken om meer kleur aan te brengen.

Tegen alle jonge jongens en meisjes die in de zaal zitten zou ik graag willen zeggen:  Volg je hart. Doe wat je leuk vindt. Doe het voor jezelf en niet voor je ouders, die moeten lekker hun eigen onvervulde dromen maar verwerken en staar je niet blind op het klatergoud, want alles heeft een keerzijde.”

Ellen Evers is op dit moment nog steeds te zien in ANASTASIA. Kaarten voor de musical zijn te kopen via stage-entertainment.nl.

Door Thimo Meuldijk

Foto’s: Wendy de Noier