Elke Buyle en Charlotte Campion

Met Elke Buyle en Charlotte Campion heeft The Best Of Musicals twee rasechte musicaltalenten rondlopen. Hoe ervaren zij dit concept? Musical Vibes vroeg het hen na afloop van de première.

Keigoed geamuseerd!

Hoe ging deze première van The Best of Musicals voor jullie?

Charlotte: Het ging best goed, denk ik. Hier en daar waren er voor mij kleine foutjes, maar dat kan altijd gebeuren natuurlijk, zeker met het repetitieproces dat vrij kort was. Maar ik heb me echt keigoed geamuseerd.

Elke: Ik kan me daar volledig bij aansluiten. Ik heb me veel meer geamuseerd dan dat ik verwacht had. Ik heb me ook gewoon gesmeten en ja, met deze collega’s is het gewoon knallen hé.

Charlotte: Ja, fijn hé! Het zijn superleuke collega’s!

Het is ook een mooie uitgebreide cast? Waren er geen problemen rondom de verdelingen?

Elke: Ja, het is een grote groep. Maar alles liep heel vlotjes.

Charlotte: De verdeling hebben wij natuurlijk niet gedaan. Die hebben Chris (Van Tongelen) en Brigitte (Derks) gedaan. Het is gewoon een keitoffe ploeg vind ik, we zijn met veel maar we zijn ook allemaal heel anders.

Elke: Ja, dat is waar!

Charlotte: We zijn allemaal een ander stemtype en gewoon ook qua persoonlijkheid. Dat is heel leuk als je ons samen zet, dat werkt gewoon. Echt leuk!

Het is gewoon een keitoffe ploeg. We zijn met veel, maar we zijn ook allemaal heel anders

Wordt er backstage nog veel raad gevraagd en gegeven onderling?

Elke: Dat gebeurt nooit bewust. Maar ik doe dat heel vaak een beetje stiekem. Dan vertel ik dat ik ergens last van heb of het niet goed lukt en dan begint de persoon met meer ervaring automatisch raad te geven zonder dat je erachter moet vragen! Iets subtieler dan toen we recht van school kwamen, denk ik. Jij niet?

Charlotte: Ik doe het iets minder subtiel (lacht).

Elke: Ja, ik ben een beetje meer verlegen op dat vlak, denk ik. Maar zoals met Marleen bijvoorbeeld, kan ik heel gemakkelijk brainstormen hoe ik moeilijkheden kan oplossen.

Charlotte: Ik zeg heel vaak tegen Elke: “Elke, jij moet mij zangles geven”.

Elke: (lacht) En dan zeg ik: “Je bent gek”

Zeer waarschijnlijk komt er volgend jaar een nieuwe Best of Musicals, staan jullie te trappelen om erbij te zijn dan?

Charlotte: Ja, als er een nieuwe versie komt, zeer zeker! Maar het zou gewoon keileuk zijn! En dan hoop ik een beetje dat het met zowat dezelfde ploeg zou kunnen.

Elke: Ja! Dat zou geweldig zijn. Ik hoop dan stiekem, maar ik denk niet dat ik mijn wens ga krijgen, op iéts minder bekende musicals. Zo de werken waar de musicalfan zit op te wachten, Dear Evan Hansen

Charlotte: Of Sondheim, maar dat is dan weer zwaar.

Elke: Ja, zo gewoon eentje ertussen, dat zou toch zalig zijn? Ik vind dat dat moet kunnen!

Charlotte: Ja, zo’n klein fragmentje ter introductie! Gewoon om te tonen wat er nog bestaat.

Elke: Een proevertje! Ik vind dat een goed idee alvast.

The Best Of Musicals is volgend seizoen wederom voorzien in het voorjaar. Elke is op 4 maart en 29 april nog te zien in Roodkapje de musical. Charlotte speelt vanaf 25 mei samen met Michiel de Meyer The Last 5 Years. Meer informatie & tickets vind je op www.musichall.be en www.bso-producties.be

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier