Een ode aan Andrew Lloyd Webber

Een ode aan Andrew Lloyd Webber, iets eenvoudig is het niet. Toch heeft Camerata Productions besloten om zo’n voorstelling op de planken te brengen, met een wisselwerking van zang, dans en presentatie.

Als men spreekt over Andrew Lloyd Webber, komt natuurlijk de alom bekende muziek naar voren. Een aantal van zijn meest bekende musicals werden gebracht, telkens op een andere manier. Nu eens zong het koor één van de bekende nummers met begeleiding van het live orkest, dan weer stond er een solist op het podium waarbij dansers voor een extra touch zorgden.

Het koor, Cantico, wordt enerzijds gebruikt als backings voor de solisten die iconische nummers uit onder andere The Phantom of the Opera en Evita zingen, en anderzijds staan ze soms alleen om het podium om nummers uit Cats te zingen.

Daarnaast zijn er drie solisten die elk op hun eigen manier de muziek van Webber brengen. Soms staan ze alleen op het podium en andere keren zingen ze in duetvorm. Op het einde van de voorstelling staan de drie solisten samen op het podium om samen een nummer uit Jesus Christ Superstar te zingen, zodat alle mogelijke bezettingen worden gebracht.

Ook zijn er verschillende nummers waar dansers op het podium verschijnen om, alleen of samen met de solisten, in verschillende bezettingen te dansen. De dansers hebben een mooie uitstraling, al is de bezetting soms wat te groot in vergelijking met het podium.

Tussen de verschillende werken door, worden enerzijds filmpjes van Webber vertoond en anderzijds wordt er voor presentatie gezorgd die meer informatie geeft over de werken die worden gebracht. Dit zorgt ervoor dat alles in een geheel kan worden gegoten.

Ten slotte is er natuurlijk ook het live orkest, onder leiding van Joris Verschueren.  Zij zorgen telkens voor een mooie begeleiding, al was het jammer dat er geen violen in het orkest zaten.

Camerata Productions en haar ode aan Andrew Lloyd Webber heeft het publiek zeker gesmaakt. Het lijkt echter een goed idee om naar volgende producties toe één van de opvoeringsvormen naar voren te halen en deze nog beter uit te werken.

Door Amber Degeest