Dorothy Wuyts

In Dolfje Weerwolfje vertegenwoordigt Mevrouw Krijtjes de goegemeente. Je kent ze wel, die mensen die op alles en iedereen die anders is neerkijken en ze graag uit hun buurt verwijderd zien. In dit verhaal over anders zijn, kan het dan ook niet anders dan dat ze zelf evolueert naar iemand of iets helemaal anders. Musical Vibes sprak met Dorothy Wuyts, die met heel veel plezier deze rol speelt.

Puur, humor en emotie

Wat betekent Dolfje Weerwolfje voor jou?

Dat betekent voor mij voor en door kinderen, wat het zo mooi maakt! Vanaf het moment dat er een Noura of een Dolfje een solonummer begint te zingen, dan smelt ik. Ik vind dat fantastisch, die kinderen zijn zo enorm professioneel. Dolfje Weerwolfje betekent voor mij ook nog eens een rol waar ik mij totaal kan ik uitleven.

Je kan totaal losgaan?

Ja, toch wel. Ze is nog redelijk beheerst op sommige momenten, maar je ziet hoe mevrouw Krijtjes groeit tot ze naar het einde toe een losgeslagen kip wordt. Het is heel fijn om dat zo een beetje te kunnen opbouwen.

Ze is nog redelijk beheerst op sommige momenten, maar je ziet hoe mevrouw Krijtjes groeit tot ze naar het einde toe een losgeslagen kip wordt

Jullie hebben drie verschillende kindercasts, is dat anders spelen elke keer?

Het is sowieso anders spelen met iedere mens. Iedereen heeft een eigenheid en heeft zijn manier van spelen. Maar dat maakt het net zo interessant, want iedere keer krijg je andere dingen en moeten we ook andere zaken geven. Dat is heel tof. Ik moet wel zeggen, we hebben er heel lang over gedaan om die kinderen te vinden, we hebben er heel veel tijd voor uitgetrokken. Uiteindelijk hebben we er negen gevonden en die zijn alle negen evenwaardig! Dat is heel mooi. Er is ook geen concurrentie tussen die kinderen, wij kunnen daar eigenlijk nog heel veel van leren. Ze zijn nog puur. Het is heerlijk om met hen samen te werken.

Er is ook geen concurrentie tussen die kinderen, wij kunnen daar eigenlijk nog heel veel van leren

Er komt een mooie tour aan, kijk je daarnaar uit?

Ik kijk daar zeer zeker naar uit. Ik heb dat in Nederland ook een jaar aan een stuk gedaan, elke keer in een ander theater komen, niet juist weten waar je terechtkomt. Dan kom je soms ineens op een plek waar er mindere dingen zijn en dan moet je met die minder dingen doen. Of soms heb je heel veel zaken die je aangereikt worden en dat maakt het allemaal weer zo spannend. Hoe gaat het geluid zijn, hoe gaan die mensen zitten. Dat maakt het tof ook.

Omschrijf Dolfje Weerwolfje eens in drie woorden?

Oei, daar ben ik geen goede in. Maar ik zou zeggen, puur – humor en emotie!

Dolfje Weerwolfje speelt nog tot en met 17 juni in Scherpenheuvel, Alsemberg, Ninove, Bredene, Mol, Leopoldsburg, Lebbeke, Heist-op-den-berg, Gent, Genk, Sint-Nilkaas, Antwerpen, Waregem, Knokke-Heist, Roeselare en Hasselt. Meer informatie en tickets vind je op www.dolfje.be of www.dolfjeweerwolfje.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort