Deborah De Ridder, Goele De Raedt, Pieter Van Nieuwenhuyze en Lotte Lauren


Op 22 december gaat Chaplin, de musical in première in de Stadsschouwburg van Antwerpen. De titelrol wordt vertolkt door Nordin De Moor. Heel wat andere bekende namen zullen hem vervoegen in wat de eerste internationaal geproduceerde Broadwaymusical zal zijn. Musical Vibes sprak met vier leden van de hoofdcast: Deborah De Ridder, Goele De Raedt, Pieter Van Nieuwenhuyze en Lotte Lauren.

Een leuke, ontspannende, maar tegelijk ook intensieve reis

Welk personage zullen jullie voor jullie rekening nemen?

Deborah: Ik speel Oona O’Neill, de laatste vrouw van Chaplin.

Pieter: Ik zal Fred Karno spelen, hij ontdekte Chaplin.

Lotte: Mijn personage heet Mildred Harris, dat is de eerste vrouw van Chaplin.

Goele: En ik speel Hedda Hopper, de bitch van het verhaal (lacht). Hedda was eerst actrice en later ook critica. Ze heeft Chaplin als journaliste helemaal neergehaald

Het wordt de eerste versie van de Broadway musical die internationaal gaat, met een eigen cast. Voelen jullie een bepaalde druk?

Deborah: Ik denk daar nooit echt over na eigenlijk. We hebben allemaal een heel goed gevoel bij de regisseur, al van bij de audities. Ik heb er dus het volste vertrouwen in.

Pieter: Ik denk dat de regisseur ook echt een nieuwe versie wil maken voor Vlaanderen, verder bouwend op wat er al bestaat. Het zal dus niet gewoon een kopie zijn. Hij zal er echt een eigen saus over gieten.

Deborah: Wat me ook opviel, was dat hij tijdens de audities al echt met ons werkte. Dat komt echt niet gauw voor. Vaak moet het allemaal heel snel gaan, maar hij nam echt zijn tijd om met ons aan de slag te gaan. Dat was heel fijn.

Goele: Het is leuk dat we hier in België iets met zo’n internationaal karakter kunnen vertolken. We mogen dus wederom heel trots zijn dat we in België zoveel goede mensen hebben die zoiets mogelijk kunnen maken.

Lauren: Zo’n mooi verhaal moet je sowieso uitbeelden.

Het is leuk dat we hier in België iets met zo’n internationaal karakter kunnen vertolken

Weten jullie al ongeveer hoe het totaalplaatje er visueel zal uitzien?

Pieter: We hebben net een klein stukje gezien van de set. Daar bestaat al een maquette van.

Deborah: Verder weten we nog van niets. De repetities starten natuurlijk pas binnen enkele maanden. Op Youtube kan je wel heel veel beelden terugvinden, maar ik denk dat het er hier toch helemaal anders zal uitzien.

Hoe moeten we de samenwerking met de originele creatives juist zien?

Deborah: De vertaling is van Stany Crets. Verder blijft het volledige originele creatieve team bewaard. Zo zal ook Mariano Detry hier de regie in handen nemen en maakt Alonso Barros de choreografieën.

Wat vinden jullie van de Vlaamse Chaplin, Nordin De Moor?

Deborah: Echt fantastisch voor hem!

Pieter: Hij gaat dat sowieso super doen, daar ben ik zeker van.

Goele: Het is ook een heel treffende keuze die gebaseerd is op de drie pijlers zingen, dansen en acteren en op basis hiervan bleek de rol echt iets voor Nordin te zijn.

Deborah: Het plaatje klopt inderdaad helemaal.

Teruggaan in de tijd is ook altijd heel leuk en geeft een heel warm gevoel

Waarom zal het de moeite zijn om naar Chaplin, de musical te komen kijken?

Deborah: Ik vind de muziek prachtig. Alles wordt trouwens live gespeeld door een 15-koppig orkest. Dat is toch alweer heel lang geleden in België. Het verhaal is natuurlijk ook heel erg mooi, maar ik krijg vooral kippenvel als ik naar de muziek luister.

Goele: Teruggaan in de tijd is ook altijd heel leuk en geeft een heel warm gevoel, vind ik. Alle creatives zijn volgens mij ook fantastisch. Het zal een hele leuke, ontspannende maar tegelijk ook intensieve reis worden samen.

Pieter: Ik heb al met Mariano gewerkt bij Les Misérables. Ik weet dus dat hij heel inspirerend kan zijn; dat hij heel veel geeft aan een cast. Ik denk dat hij de mensen die hij heeft gekozen op een enorme hoogte zal kunnen krijgen en dat we met z’n allen het inspirerende verhaal van Chaplin zullen kunnen vertalen naar een fantastische voorstelling.

Lauren: We kijken er in ieder geval al enorm naar uit!

Voor tickets en meer informatie over Chaplin, de musical kan je terecht op www.musichall.be.

Door Tatiana van den Branden

Foto’s: Wendy de Noier