De Speling brengt openluchtvoorstelling Nell Gwynn

Als eerste liefhebbersgezelschap start De Speling vanaf 14 augustus met de openluchtvoorstellingen van Nell Gwynn in het Sterckshof in Deurne. Op de historische binnenplaats van het voormalige Zilvermuseum wordt een grote scène en een tribune gebouwd om coronaveilig 200 toeschouwers te ontvangen.

Nell Gwynn is een komedie met dans en muziek over de eerste Engelse actrice in 1664 en haar romance met koning Charles II. Een tikje Shakespeare in Love, zeg maar. Voor de voorstelling wordt de mogelijkheid geboden voor een gezellige maaltijd onder de gaanderij van de binnentuin.

Het verhaal

Londen 1664, Koning Charles II zit op de Engelse troon en herstelt het theater en optredens na de puriteinse aanpak van Oliver Cromwell. Hij leeft een hedonistisch levensstijl, met een grote voorliefde voor alles wat flamboyant, extravagant en sexy is.

In het theater op Drury Lane is sinaasappelverkoopster Nell Gwynn haar eigen leven in handen aan het nemen. Wanneer ze op het podium komt als een van de eerste vrouwelijke acteurs, veroorzaakt ze veel ophef in deze vooral mannelijke wereld. Snel komt ze in het vizier van de koning. Rijzend uit de sloppenwijk waar ze opgroeide, wordt ze één van de meest gevierde actrices in het land en de favoriete minnares van de koning. Maar succes is niet zonder keerzijde. Met haar vrienden en familie in gevaar moet ze kiezen waar haar toekomst ligt… op het podium of in het paleis.

Nell Gwynn

Nell Gwynn is een vrolijke liefdeskomedie met een knipoog naar “het theater”. Het won in 2016 de Olivier award in Engeland voor de beste komedie van dat jaar.
Een idee dat allang speelde.

Al jaren spelen de mensen van De Speling met het idee om op de binnenplaats van hun repetitio locatie een voorstelling te brengen. Kwestie van het juiste stuk te vinden en de juiste omstandigheden. De puzzelstukjes vallen nu perfect in mekaar. Enerzijds is er de coronacrisis die hen verplicht na te denken over het heropstarten van hun activiteiten en wat is er dan beter dan dit in openlucht te doen. Anderzijds kwamen zij uit bij een Olivier Award winnende komedie die historisch gezien perfect bij deze locatie past. Bovendien is het een première voor Vlaanderen en Nederland.

Informatie

Data : 14/15/22/23/24/27/28/29 augustus om 20.30 uur
Info en reservatie : www.nellgwynn.be