De Scouts Forever

Een jaar geleden is het al dat Sven De Ridder en zijn gelijknamige company zijn eerstgeborene op het publiek losliet. Na een kerstekind in het Fakkeltheater, trekt het gezelschap deze zomer opnieuw naar Theater Elckerlyc. Met De Scouts Forever belandt het publiek zowaar op een heus reüniekamp. Een trip down to memory lane voor iedereen die zich de geur van gamellen, een kampvuur en de hudo nog levendig kan herinneren.

Trip down to memory lane

In De Scouts Forever gaan zes oud scouts-leden na 25 jaar weer op kamp. Wat eerst een leuke reünie lijkt te gaan worden, verandert al snel in een who-dunnit als er naar boven komt dat er 25 jaar geleden, tijdens het laatste kamp, bepaalde dingen gebeurd zijn die het daglicht niet mochten zien. Een grappig verhaal in de bijpassende sfeer van een zomerkamp.

Leuke slapstick, herkenning voor iedereen die in de jeugdbeweging zat

Brik Van Dyck en Sven De Ridder kropen ook deze keer samen in de pen en er kwam opnieuw een gedegen komedie uit voor jong en oud. De Ridder gaf zichzelf de rol van Ludo, het kneusje van de scoutsgroep die nog bij zijn mama inwoont en zowat voor alles schrik heeft dat hij tegenkomt. Geen goede eigenschap om bij de scouts te zitten uiteraard. Een heel dankbare rol die in zowat elke grappige situatie voorbijkomt. Gegarandeerd de publiekslieveling.

Brik Van Dyck en Kobe Van Herwegen spelen broers Tomas en Jerry (of Tom en Jerry voor de vrienden). Niet alleen fysiek matchen deze twee heren als broers, ze spelen het ook nog eens geloofwaardig. Leen Dendievel en Joyce Beullens moeten voor de vrouwelijke touch zorgen, hoewel ieder voor zichzelf mag uitmaken hoe vrouwelijk die touch dan wel precies is. Peter Thyssen speelt als Mon de leider van het pak en doet dat meer dan behoorlijk, zoals we hem kennen. Goede komische timing, goed spel, meer moet dat niet zijn.

Goede komische timing, goed spel, meer moet dat niet zijn

Opvallend is ook nog het decor. Op het podium staat een mooie camping en de ledwall (met animatie) die de Ardense bossen moet weergeven. Een heel positieve aanvulling, een leuk toemaatje voor de kijker. De Scouts Forever is een meer dan degelijke voorstelling. Leuke slapstick, herkenning voor iedereen die in de jeugdbeweging zat en ook toffe muziek. Een leuk avondje uit voor jong en oud.

De Scouts Forever is nog tot en met 24 augustus te zien in Theater Elckerlyc. Meer informatie & tickets: www.elckerlyc.be.

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Patrick Defort