De Schlagerij

In Theater Elckerlyc presenteert Backstage Producties zijn laatste voorstelling van het seizoen: De Schagerij. Deze komedie, in een regie van Manu Jacobs, laat het gelach van het publiek tot buiten klinken.

Lachen gegarandeerd

Wanneer een Vlaamse slager terugkomt van een stevig nachtje, wacht zijn vrouw, Francine, hem ongerust op. Roger weet niet meer wat er allemaal gebeurde die nacht en schrikt wanneer zangeres Maura Mynn binnenwandelt. Dit het startschot van het ene misverstand na het andere. Maura Mynn heeft namelijk wel een heel pittig nieuwtje aan Roger te vertellen. Roger haalt zijn vriend Willy erbij om ervoor te zorgen dat Francine van niks weet. Wanneer Willy dan nog eens controle krijgt aangezien er wel een heel speciaal geurtje hangt in zijn kamer, hebben ze de poppen aan het dansen. Roger en Willy proberen elkaar te helpen, maar zoals dat gaat in een komedie, is dit het begin van regelrechte chaos. Iets wat natuurlijk smakelijk wordt onthaald door het publiek.

Maarten Bosmans speelt verschillende rollen en de ene is nog grappiger dan de andere

Het verhaal speelt zich, logischerwijs, af in de slagerij van Roger en Francine. We krijgen zowel de slagerij zelf te zien als de kamer ernaast die leidt naar verschillende ruimtes. Slimme keuze, aangezien op die manier verschillende beelden getoond worden in één scène. Er spelen zich namelijk situaties af in de ene kamer, die andere personages niet te weten mogen komen. En zoals dat gaat in de komedie, is het des te leuker dat het publiek dingen weet die zij niet weten. Het decor is mooi afgewerkt en de kostuums passen bij elk personage. Het toneel is duidelijk verlicht, zodat alles goed te volgen is.

Geen komedie zonder hilarische acteurs, natuurlijk. Backstage Producties doet aan de juiste typecasting en kiest een topcast uit. De slager Roger wordt vertolkt door Patrick Onzia. Samen met Dirk Van Vooren, die huurder Willy speelt, draagt hij de voorstelling. Hun samenspel is fantastisch en ze beschikken beiden over een komische timing die tot in de puntjes is uitgewerkt. Zij worden bijgestaan door de twee vrouwen Ianthe Tavernier als zangeres Maura Mynn en Evelien Van Hamme als Francine. De onwetendheid en naïviteit van Francine speelt Evelien geweldig uit, en Ianthe blijkt nog een aardig mondje Hollands te spreken. Last, but certainly not least, behaalt Maarten Bosmans het recordaantal aan kostuumwisselingen. Maarten speelt verschillende rollen en de ene is nog grappiger dan de andere. Hij verhoogt het niveau van de voorstelling door zijn hilarische personages en snelle rolwisselingen.

Een sappig verhaal, leuke setting en een topcast

De Schlagerij zit helemaal goed: een sappig verhaal, een leuke setting en de juiste acteurs die hun rol mooi uitspelen, maken deze voorstelling een knaller voor het einde van het seizoen van Backstage Producties.

De Schlagerij speelt nog tot en met  juni in theater Elckerlyc in Antwerpen. Meer informatie & tickets vind je op www.backstage-producties.be .

Door Amber Degeest

Foto’s: Wendy de Noier