De Prinses & de Toverspiegel

De derde kindermusical van Music Hall speelt sinds kort in de zalen van de Stadsschouwburg in Antwerpen. Dit nieuwe verhaal, De prinses & de Toverspiegel, geregisseerd door Brigitte Derks, is een leuke uitstap waard met het gezin.

Mooie derde opvolger

Het verhaal vertelt over prinses Rosanna die, omdat ze juist achttien jaar is geworden, moet trouwen met een prins. Als cadeau van haar overgrootmoeder heeft ze jaren geleden een toverspiegel gekregen waarmee ze in de toekomst kan kijken. Deze gebruikt ze om te zien hoe de kandidaat- prinsen er uit zullen zien later, zodat ze op basis daarvan kan zien of hij geschikt is voor haar. Wanneer ze deze echter verliest, gaat ze op pad naar een tovenaar, Yoda Dumbeldeur, die een glazen bol heeft waarmee hij ook de toekomst kan voorspellen. Tijdens haar zoektocht ontmoet ze druivenplukker Flynn, die haar verwijst naar Whoppie en Floppie met de boodschap dat zij haar zeker zullen helpen. Na een middagje druiven plukken, waar duidelijk wordt dat Rosanna en Flynn elkaar wel erg leuk vinden, gaat ze op zoek naar de twee konijnen. Zij gaan mee op zoektocht naar de tovenaar en door hun hulp (en die van het publiek) vindt ze hem uiteindelijk ook. Maar kan hij haar ook daadwerkelijk helpen?

Rosanne zet een jonge, levensvolle, positieve prinses neer en heeft het perfecte uiterlijk voor deze rol

Het mooie decor zorgt ervoor dat je je duidelijk het kleurrijke leven van de inwoners van het koninkrijk van prinses Rosanna kan voorstellen. Door de verscheidenheid aan decorstukken, start elke scène fris en met behulp van het licht klopt het plaatje dan ook helemaal. Het verhaal is leuk gevonden, maar gaat soms wat snel. Dit is natuurlijk begrijpelijk aangezien het doelpubliek bestaat uit kinderen, maar soms zou enkele momenten langer per scène welkom zijn, zodat er rustpunten zijn in het verhaal. Afgezien van dat feit zit er een fantastische dosis humor in, die ook de ouders zullen bekoren. De liedjes zelf zijn geweldig en blijven zeker hangen, maar enkele passen helemaal niet bij de scène. Zo gaat een scène over een bepaald onderwerp, komt er een korte reactie over dat bepaalde onderwerp en begint er opeens een heel liedje over die korte opmerking. Jammer, want de songs zelf zijn ontzettend leuk.

Rosanne Pits, die de rol van prinses Rosanna vertolkt, speelt haar karakter op een leuke manier: ze zet een jonge, levensvolle, positieve prinses neer en heeft het perfecte uiterlijk voor deze rol. Yanni Bourguignon als Flynn brengt het charmante aspect goed naar voor. Gene Thomas, die de rol van Yoda Dumbeleur op zich neemt, is zeer goed qua spel, maar wanneer hij zingt, overstemt de muziek zijn stem. Hierdoor is hij jammer genoeg minder goed verstaanbaar. Charline Catrysse en Michaël Zanders zijn als Whoppie en Floppie het favoriete duo van het publiek. Hun hilariteit, accent, acteertalenten én zangkwaliteiten zorgen ervoor dat deze twee acteurs gewoonweg een eigen musical verdienen! Charlotte Campion als beste vriendin van de prinses bewijst voor de zoveelste keer zowel haar zang- , dans- als haar acteerkunsten; het is een plezier om naar haar te kijken. Daarnaast zijn er nog rollen die geweldig vertolkt worden: het is duidelijk waarom deze talentvolle acteurs deel uitmaken van deze cast.

Charline Catrysse en Michaël Zanders zijn als Whoppie en Floppie het favoriete duo van het publiek

De Prinses & de Toverspiegel is een leuke musical voor het gezin, mits enkele liedjes die niet bij de desbetreffende scène passen. Wel is er een leuke dosis humor voor zowel ouder als kind en is de cast op alle vlakken zeer sterk.

De voorstelling speelt in de herfst- en kerstvakantie is Gent, Antwerpen, Hasselt en Oostende. Meer informatie en tickets vind je op www.musichall.be .

Door Amber Degeest

Foto’s: Wendy de Noier