De Passie de film

De Passie maakte naar aanleiding van Pasen een film over het verhaal van Jezustijdens zijn laatste dagen op aarde. De Passie de film, in een regie van Stefan De Guyse, zet het eeuwenoude verhaal in een moderne enscenering waardoor het verhaal toegankelijker wordt voor de jeugd van vandaag.

Het eeuwenoude verhaal in een modern decor

Het verhaal van Jezus is voor velen bekend, maar ook voor een groot deel onbekend. De Passie de film is daarom een enorm goed idee van de Parochie Sint-Niklaas. Door een film te maken van Jezus tijdens zijn laatste dagen, krijgen ook jongere mensen te maken met Jezus en hoe hij leefde. Het verhaal wordt toegankelijk gemaakt doordat het zich afspeelt in de huidige tijd. Zo speelt de film zich af in een stad en draagt de cast kledij die mensen vandaag de dag zouden dragen. De taal die wordt gesproken, is daarnaast toegankelijk waardoor het verhaal makkelijk is om te volgen. Het verhaal wordt omkadert met Nederlandstalige klassiekers die gezongen worden door de cast. De nummers zorgen ook weer voor die moderne toets, waardoor het publiek mee blijft met het verhaal en de gevoelens beter begrijpt van de verschillende personages.

Ook een pluspunt is dat bekende gezichten de rollen vertolken van bekende figuren die rond Jezus leven. Zo wordt Jezus gespeeld door Braam Verreth, Judas door Jan Schepens, Kajafas wordt gespeeld door Hannes Vandersteene, Viv Van Dingenen speelt Maria, Magdalena wordt vertolkt door Marjan De Gendt, Peter Thyssen speelt de rol van Pilatus, Jasper Heyman vertolkt Johannes en tenslotte speelt Yemi Oduwale de apostel Petrus. Doordat elke acteur zijn rol op een zodanig goede wijze vertolkt, wordt de relatie tussen hem of haar en Jezus duidelijk en krijgt elk personage een diepgang waardoor empathie met het personage mogelijk wordt. Naast de acteurs zijn er tientallen jongeren die tijdens de songs mee zingen en dansen. Ook een pluim voor hen, die met de juiste inleving voor kwaliteit zorgen.

De Passie de film is alleen maar een aanrader voor iemand die meer wil weten over dagen als Witte Donderdag, Goede Vrijdag of Stille Zaterdag. Door de laatste dagen van Jezus te verfilmen en daarbij uit te leggen wat er gebeurt onder begeleiding van Nederlandstalige muziek, wordt er opnieuw leven ingeblazen in het verhaal van Jezus.

De Passie de film is 7 april om 16u te bekijken in de Siniscoop (Sint Niklaas) en vanaf dezelfde datum gratis te bekijken op kerknet.be.

Door Amber Degeest