De Gravin van Holland vertelt verhaal turbulente leven Jacoba van Beieren

Als een eeuwig icoon in het landschap herinnert de ruïne van Slot Teylingen ons nog elke dag aan Jacoba van Beieren. Voor de gravin van Holland was het haar laatste thuis, de plek waar ze in 1436 stierf in de armen van haar grote liefde Frank van Borssele. Theater Teylingen brengt komend voorjaar een voorstelling over haar indrukwekkende leven.

Al heel jong wordt Jacoba van Beieren in het diepe gegooid en moet zij als enige erfgenaam een omvangrijke nalatenschap verdedigen. Ze trouwt vier keer, blijft kinderloos en vindt maar zelden geluk.

In een mannenwereld vol intriges en geweld wordt ze vaak voor moeilijke dilemma’s geplaatst. Degenen die zij het meest liefheeft, ontvallen haar in korte tijd op haar 16de. Een spannende tijd volgt, met haar oom, de bisschop van Luik, als haar grootste tegenstander.

De Gravin van Holland is van 11 tot en met 21 mei 2023 te zien in theater ’t Onderdak in Sassenheim. Met ijzersterke hedendaagse muziek van Giovanni Caminita, een adembenemend script van Patrick Norman de Ridder en een verrassend lichtontwerp van Ronald Dirkmaat.

De kaartverkoop voor de voorstelling is van start gegaan. Tickets zijn te bestellen via www.degravinvanholland.nl