De Drie Biggetjes


De Drie Biggetjes, de Studio 100 musical waarin de meisjes van K3 destijds furore maakte, is het laatste wapenfeit van Musicalgroep Milo. Zij heten iedereen welkom in hun herberg en weten deze voorstelling een geheel eigen opwaardering mee te geven.

Tot in het detail

Baltimoor, de ondertussen reeds stokoude wolf, wil wraak op de biggen die hem destijds zijn ontsnapt. Zijn longcapaciteit voor het omver blazen van huizen is echter niet meer wat het is geweest dus schakelt hij zijn drie uit de kluiten gewassen zonen op hen af.  Wolvenjongens Willy, Waldo en Wuppert proberen – ieder op zijn eigenzinnige manier – de drie biggetjes Knirri, Knarri en Knorri uit hun herberg te lokken. Wie hierin slaagt, krijgt de wolvenhoorn als beloning, een ware eretrofee! Wat geen van hen achter ooit had durven dromen is dat liefde al wel eens een stokje tussen al die gemene plannetjes durft te steken. Maar kan dat wel: een wolf met een big? En wat als papa Baltimoor het te weten komt? Zal hun liefde voor elkaar sterk genoeg zijn?

Het verhaal van De Drie Biggetjes is en blijft in de kern een kindermusical, duidelijk repetitieve liedjes en de makkelijk te pruimen verhaallijn. Milo slaagt er echter in om dit stuk naar een hoger niveau te tillen en ook de volwassenen wat graantjes te laten meepikken. Zo worden bijvoorbeeld heel wat nummers ‘heropgewaardeerd’ door het bijschrijven  – en keurig uitvoeren – van meerstemmige melodieën. De vele herhalingen die aan bod komen krijgen zo toch een aangenamer en voller cachet om naar te luisteren. Jammer dat de verstaanbaarheid van de tekst niet steeds optimaal gebalanceerd is met de bijhorende muziek. De nummers zijn echter eenvoudig genoeg om de gecreëerde sfeer en verhaallijn ontspannen te kunnen blijven volgen.

 Milo slaagt er in om dit stuk naar een hoger niveau te tillen en ook de volwassenen wat graantjes te laten meepikken

Een ander pluspunt dat zowel jong als oud danig weet te appreciëren, was humor. Menig lachsalvo komt tot stand omdat de timing bij een heleboel acteurs juist en consequent wordt doorgetrokken. De diepgang en kleine details die de acteurs eveneens in hun personages steken is van een zeer goed niveau. Waar je ook kijkt, je kan telkens andere karaktertrekken en zelf gecreëerde verhaallijnen zien, zelfs bij de ensembleleden. Deze subtiele speldetails geven dat geheel een enorme meerwaarde. De verweerde tred van de oude wolf Baltimoor, de ruwe bolster van de egelfamilie, de enthousiaste guitigheid van de jonge wolven, de intelligente nieuwsgierigheid van de biggen en nog zo veel meer.

Het decor en de grime en kledij zijn werkelijk af! Het vormt een kleurrijk geheel waar heel erg is gelet op de details

Het decor en de grime en kledij zijn werkelijk af! Het vormt een kleurrijk geheel waar heel erg is gelet op de details. Vooral het decor en de grime werden tot in de puntjes verzorgd en zeer detaillistisch tot leven gebracht. Leuk detail aan het decor is dat de wegen waarlangs iedereen kan opkomen of afgaan, wel onuitputtelijk lijken en regelmatig voor kleine verrassingen zorgt. De kledij zorgt voor een kleurrijk geheel en schept een idyllisch plaatje van alle dierenfamilies die er te zien zijn.

De laatste tickets vliegen ondertussen de deur uit! Enkel nog te bestellen voor de voorstellingen van vrijdagavond & zaterdagmiddag! Bel CC Scharpoord: 050 630 430

Publié par Musicalgroep MILO vzw sur jeudi 14 septembre 2017

Het doek is ondertussen gevallen over het grote dierenbos van De Drie Biggetjes, maar Milo slaagde erin om een beestige stempel op deze productie te drukken. Het is uitkijken naar hun volgende zelfgeschreven productie Voor Paulien dat gepland staat voor september 2018. Meer informatie over Musicalgroep Milo vind je op www.musicalgroepmilo.be.

Door Wesley Van der Veken

Foto’s: Milo