De Ballroombeker

Traditiegetrouw kan je tijdens de zomermaanden terecht in het Fakkeltheater voor een zomerse komedie van Het Achterland. Jeroen Maes tekent met De Ballroombeker opnieuw present voor een script met een lach en een emotionele ondertoon.

Waar voeten zweten..

We maken kennis met dansschool ‘Step by Step’ uit Hoboken. De school is gespecialiseerd in ballroom en wordt uitgebaat door de strenge dansdocente Margot en haar man Ronny die als manusje-van-alles zorgt voor de omkadering. Dankzij hun goudhaantjes Giorgio en Vanessa rijgt ’Step by Step’ al jaren de successen aan elkaar. Maar binnenkort is die ene wedstrijd die alles zal bepalen: ‘De Ballroombeker der Lage Landen’! En die moet absoluut in hun bezit komen. Het ziet er naar uit dat dit ook zal gebeuren tot echter een onvoorziene wending roet in het eten gooit!

Jervin Weckx steelt als Boris alle harten van het publiek

Ann Van den Broeck kan als de naïeve Vanessa, met plat Antwerps accent, een andere kant van zichzelf laten zien. Matthew Michel is zwaar over de top als Giorgio. Spraakwaterval Vicky Florus heeft als Sabine de lachers op haar hand. Maar het is Jervin Weckx die als Boris alle harten van het publiek steelt. De transformatie van introvert naar flamboyante danser kan je zeker aan hem overlaten.

De dans is de kracht van de voorstelling

De cast  – bijgestaan door Frank en Laura Zegels, die tevens de choreografie op zich namen – mag zich aan verschillende dansstijlen wagen en dit is meteen ook de kracht van de voorstelling en maakt deze komedie uniek. Grote lachsalvo’s blijven misschien uit, maar aan entertainment is er zeker geen gebrek.

De Ballroombeker is nog tot en met 11 augustus te zien in het Fakkeltheater in Antwerpen. Meer informatie & tickets vind je op www.hetachterland.be

Door Wendy de Noier

Foto’s: Wendy de Noier