Complete RENT-cast verhuist naar De Blikfabriek voor de previews

De studio-repetities zitten erop. De cast verhuist naar de Blikfabriek en de 3 laatste previews zijn toegevoegd. Van 29 oktober tot 14 november 2021 speelt ‘RENT’ 12 voorstellingen.

De voorbije weken werd er door de ‘RENT’-cast intens gerepeteerd voor de exclusieve previews van een nieuwe, Vlaamse versie van de succesvolle Broadway-rockmusical. Vanaf 29 oktober tot 14 november kan je (slechts) 12 keer terecht op de imposante site van de Blikfabriek, het innovatieve centrum voor jonge creatieve ondernemers dat je vindt in de Antwerpse deelgemeente Hoboken. De inspirerende plek was eerder al het decor voor de fotoshoot en de opnames van de ‘Seasons of Love’-clip.

RENT

‘RENT’ vertelt het verhaal van een creatieve groep vrienden die hun dromen willen waarmaken in een wereld die gedomineerd wordt door politieke en sociale onlusten én waar het AIDS-virus heel wat mensenlevens eist. Het is inderdaad ‘a trip down memory lane’, naar de jaren negentig en een omgeving die gekenmerkt wordt door machtsmisbruik, geldgebrek, druggebruik, fysieke en mentale uitputting. Het zijn allemaal herkenbare thema’s die nog steeds brandend actueel zijn. De vrienden overleven, dankzij hun positieve ingesteldheid en het besef wat er echt telt en belangrijk is in het leven.

De clip van ’Seasons of Love’ is de eerste kennismaking met de ‘RENT’-cast en de locatie. Je herkent Pieter Jan De Paepe (Tom Collins), Ruben Van Keer (Roger Davis), Lien Van den Bossche (Mimi Marquez), Stijn Proesmans (Mark Cohen), Saïn Vantomme (Joanne Jefferson), Lyssa Tejero (Maureen Johnson), Kenny Verelst (Benjamin ‘Benny’ Coffin III) en Bart Aerts. Deze laatste neemt de opvallende rol van Angel voor z’n rekening. In het ensemble zien we Samuël Anastasi, Jens Sauviller, Bjarne Verschueren, Gregory Langen, Steven Savelkoels, Alphonso Camalandua, Kato Aerts, Marit Dollevoet, Samantha Lernout, Liesbeth Roose, Cinthia de Neef, Stéphania Casneuf en Charlotte Campion.

“Het is die unieke mix van ervaren musicalartiesten en jonge beloften die ‘RENT’ naar een hoger niveau tilt, zo bleek tijdens de voorbije repetitieweken. We schakelen nu een versnelling hoger, want op de site van de Blikfabriek starten we vanaf vandaag met de dagelijkse repetities en doorloop. Wie naar de previews komt, krijgt een beklijvende voorstelling te zien die niemand onberoerd zal laten, in een versie waarbij de locatie een belangrijke rol speelt, zowel in het maakproces als straks voor de bezoekers.

Met de clip onderstrepen de cast en regisseur-vertaler hoeveel zin ze nu al hebben in de exclusieve voorstellingen, die ze van 29 oktober tot 14 november 2021 – er zijn een paar extra, laatste data toegevoegd – 12 keer spelen. Voor iedereen die komt kijken, maar ook wie betrokken is bij dit verhaal, wordt het hoe dan ook een bijzondere ervaring”, klinkt het bij Deep Bridge.

Meer info over de musical en de complete cast vind je op deepbridge.be