Chez Nonkel Jef

Wie nonkel Jef zegt, zegt in één adem ‘Godvernondemiljaardedju’! Theater Elcerlyc zet hem en zijn knotsgekke bende nu voor de derde en laatste keer op het podium. Misschien net een keer te veel, want deze laatste theatershow trekt het figuur wel volledig uit zijn comfort zone.

Nonkel Jef mist wat ‘jus’

In Chez Nonkel Jef  maken Jef, Odette, Sander en Zotten Dré uit pure noodzaak van de boerderij een restaurant. Er moet geld op de plank komen en een restaurant moet soelaas brengen. Als op het erf dan plots pastoor Renaat en Carola opduiken, staat heel de boerderij op zijn kop. Het verhaal komt best wat geforceerd over en is wat van de pot gerukt. Het personage ‘Nonkel Jef’ is niet meteen de ondernemer die we een restaurant  zien openen. Voor de rest is het verhaal rond de nevenpersonages ook wat magertjes en lijkt het er soms op het allerlaatste moment nog bijgeschreven te zijn om het af te ronden.

Het verhaal komt best wat geforceerd over en is wat van de pot gerukt

Los daarvan mogen we niet vergeten dat Ivo Pauwels ondertussen al 81 lentes op zijn teller heeft staan en het personage wel nog zeer sterk neerzet. De gebruikelijke rochels, boeren en scheten inbegrepen. Zijn entourage met vaste waarden Linda De Ridder, Dirk Lavrysen, Patrick Onzia en Diana More doen hun best, maar door het magere verhaal is het niet de billenkletser die we hopen te verwachten van de affiche. Nieuwkomers Danni Heylen en Andy Peelman komen ook eerder geforceerd over in hun rol. Dat zal ook wel met het verhaal te maken hebben, maar echt overtuigen kunnen ze niet. Dat de fans van de sitcom het ook nog zonder Luc ‘Izzy’ Verhoeven in real life moeten doen en hem enkel op een ontzettend grote flatscreen te zien krijgen, is ook best jammer.

Deze laatste Nonkel Jef mist wat ‘jus’. De verhaallijn en de moppen zijn voorspelbaar, maar de fans van het eerste uur gaan deze derniere wel kunnen smaken. Als je Pauwels en co nog wil bezig zien, kan dat bij jou in de buurt want ze gaan op tournee door Vlaanderen met deze voorstelling.

Tickets en info: www.nonkeljefinhettheater.be

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Kristof Ghyselinck