Chateau Cupido

Chateau Cupido lijkt op het eerste zicht een wijntje te zijn dat voornamelijk rond Valentijn door de strot van verliefde wijnliefhebbers wordt geramd. De wijnliefhebbers moeten we al teleurstellen: het is geen wijn! Theaterliefhebbers mogen echt wel op hun buikje wrijven, Chateau Cupido is een best smakelijke komedie met toetsen van deceptie, leugens en moord. De Champagnebubbels horen er vanzelfsprekend ook bij!

Smakelijke komedie

Chateau Cupido brengt ons naar de Ardennen, waar Jack Fox, de stinkend rijke en populaire TV-spelshow presentator een luxueuze chalet heeft. Hij gaat er een weekendje doorbrengen met de blonde spelkandidate van de week ervoor. Hij denkt het rijk alleen te hebben, want zijn naaste buurman, Alain de verzekeringsmakelaar, is naar Spanje met zijn vriend Bobby. Ware het niet dat Alain niet mee is, want hij heeft “te veel werk”. Met Eddy, de bakker zo blijkt. Het romantische weekendje van Jack gaat van complicatie naar complicatie, over dat van Alain nog maar gezwegen!

Niet te ingewikkeld, niet te eenvoudig met toch voldoende onverwachte plotwendingen

Dit stuk is op lijf van de hoofdrolspelers geschreven en dat valt duidelijk op. Niemand moet zich uit zijn comfortzone begeven en dat brengt vele voordelen mee. Ten eerste geloof je elk personage direct. Betty, de vrouw met het hart op de tong (Karen Damen). Alain, een beetje een relnicht met goede inborst (James Cooke) en Jack, de stinkend rijke TV-presentator (Gert Verhulst). De chemie tussen deze drie acteurs komt dan ook volledig tot zijn recht wat tegenwoordig zeldzaam is op een première. Zeer sterk acteerwerk is het logische gevolg.

Inhoudelijk is Chateau Cupido een leuke comedy. Niet te ingewikkeld, niet te eenvoudig met toch voldoende onverwachte plotwendingen. Het tempo zit goed, je krijgt niet de tijd om je te vervelen. Spijtig dat er net iets te veel gegrepen wordt naar onderbroekenhumor. Deze dosering zit veel beter in het tweede deel. Een beetje meer visuele humor zou het stuk nog opwaarderen.

Chateau Cupido is er eentje van een goed jaar!

Het decor, de kostuums, de belichting en het geluid zijn allen pico bello. De vierde man, Gert De Schepper, draagt als Eddy zijn steentje tot de voorstelling goed bij. Deze coproductie van Uitgezonderd. en Studio 100 brengt gegarandeerd een lach op je gezicht. Chateau Cupido is er eentje van een goed jaar!

Chateau Cupido speelt nog tot en met 8 maart in Antwerpen en Gent. Meer informatie & tickets vind je op www.uitgezonderd.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier