Charlie Brown

‘t Groen Gras, het geesteskindje van Karine De Keyzer en Reuben De Boel, brengt op dit moment de musical Charlie Brown naar het Fakkeltheater in Antwerpen. De musical over de hond Snoopy is een vertederende dag uit het leven van vijf vijfjarigen.

Mooie en eerlijke voorstelling

Volgens de korte inhoud in het programmaboek vertelt Charlie Brown een dag uit het leven van vijfjarigen. Met losse fragmenten uit de stripboeken van Peanuts probeert men het publiek op zijn hand te krijgen. Een mooie poging werd het alleszins.

Elk castlid is even overtuigend als geloofwaardig

Op de zang- en acteerprestaties valt niks aan te merken. Wout Verstappen als Charlie Brown, Jeroen Logghe als lispelende Linus, Phaedra Segers als zus Sally Brown, Sarah Kefi als bazerige Lucy, Reuben De Boel als muzikale Schroeder en Mark Tijsmans als hond Snoopy zijn allemaal even overtuigend als geloofwaardig.  

Het decor is minimalistisch, maar met de juiste uitvergrote props en tekenfilmpjes op de achtergrond weet de productie het kinderlijke mooi uit te beelden. Een leuke gag is het hondenhok van Snoopy Tijsmans. Wanneer hij dat opendoet zien we zowaar een mini ‘Mark Tijsmans Museum’ met affiches en gadgets uit zijn verleden als acteur. De livemuziek is leuk en goed gebracht, enkel het licht is misschien soms wat aan de donkere kant waardoor niet elke acteur altijd even mooi in de spotlight staat op momenten dat het zou moeten.

Charlie Brown is een hele mooie en eerlijke voorstelling

Het probleem zit hem eigenlijk in het fragmentarische verloop en het feit dat Snoopy niet ontzettend bekend is bij het grote publiek in Vlaanderen. Een aaneensluitend verhaal zou leuker en makkelijker te volgen zijn dan de losse fragmenten die nu op het publiek worden losgelaten. Het mist soms wat aan context en uitdieping om de echte beweegredenen van bepaalde personages goed te begrijpen. Voor de rest is Charlie Brown een hele mooie en eerlijke voorstelling. Voor een lichte avond muziektheater kan dat zeker smaken.

Charlie Brown is nog tot en met 6 oktober te zien in het Fakkeltheater in Antwerpen. Tickets en meer informatie vind je op www.fakkeltheater.be.

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Wendy de Noier