Cast The Book of Mormon

The Book of Mormon is nog tot en met 27 oktober exclusief te zien in Theater Carré. Op 3 oktober ging de voorstelling in première en wij spraken met hoofrolspelers Nicole-Lily Baisden, Connor Pierson, Alex James Hatton & George Crawford.

Nicole-Lily Baisden (Nabulungi)

Korte interviews met de hoofdrolspelers van the Book of Mormon. Wij legde ze een aantal stellingen en vragen voor. Nicole-Lily Baisden over haar favoriete boek, leukste gedeelte uit de show en hoe ze Amsterdam tot nu toe vindt.

Mijn favoriete boek is..

The Book of van Mormon natuurlijk :). Ook ben ik dol op de Harry Potter-serie.

Wat vind je van Amsterdam tot nu toe?

Het is tot nu toe echt geweldig. Ik heb al zoveel stroopwafels gehad. Echt mijn favoriete eten tot nu toe. Het is erg leuk om in Amsterdam gewoon rond te lopen en verkennen. En ik zou ook echt nog graag een rondvaart willen maken.

Mijn favoriete onderdeel van deze show is…

‘Baptize Me’ met Connor zijn. Elke avond loop ik het podium met een grote glimlach en het blijft zo leuk. We doen elke avond iets anders, dus dat blijft het ook!

Wij legde ze een aantal stellingen en vragen voor. Connor Pierson over zijn fascinatie met Disney-kunstenaar, verdwalen in Amsterdam en samenwerking met Nicole-Lily Baisden.

Connor Pierson (Elder Cunningham)

Mijn favoriete boek is…

Oh god, ik weet het niet… ik hou echt van kunstboeken, dus het zijn meestal boeken vol met schilderijen, ik weet niet of dat telt? Boeken over Disney-artiesten bijvoorbeeld. Ik ben een beetje een nerd wat dat betreft.

Welke boek is jouw favoriet?

Ik ben de naam van de auteur vergeten, hij heeft een zeer unieke naam, maar hij (de kunstenaar red.) doet alle achtergronden in Doornroosje.

Wat vind je van Amsterdam tot nu toe?

I love it! Ik heb de stad al een beetje verkent en ben al verdwaald: ik ben op de verkeerde trein gestapt. Maar goed, naar mijn idee is verdwalen de beste manier om een ​​stad te ontdekken. Dus nu voelt het alsof ik de stad al een beetje ken. Ik heb zelfs appeltaart, die niet op het menu stond, besteld een meer lokalere ervaring krijg je niet!

Wat is je favoriete onderdeel van de show?

Ik werk graag met Nicole, ze is zo geweldig, lief en getalenteerd. Als ze haar mond open doet, blaast haar stem je gewoon weg. Het is ongelooflijk.

Het favoriete deel van Nicole is Baptize me…

Ja, dat is ook één van mijn favorieten. Het is zo goed, omdat het grootste gedeelte van de musical over Cunningham gaat, die goedkeuring nodig heeft en goedkeuring van mensen vraagt. En zij is de enige waar hij volledig ontspannen is en zichzelf kan zijn. En dat laatste is hij juist aan het uitzoeken omdat hij niet zo veel zichzelf is geweest. Dat spelen is echt heel leuk om met Nicole te doen.

In dit dubbel interview vertellen Alex James Hatton (understudy van Elder Price) en George Crawford over spelen in het prachtige Carré theater, Amsterdam en hun favoriete boeken!

Alex James Hatton (Elder Price) & George Crawford (Elder Smith)

Wat is je favoriete onderdeel van de show?

Alex James Hatton (AJH): Nou, om eerlijk te zijn.. het was vandaag eigenlijk de tweede keer dat ik Elder Price speelde. Gisteren was de eerste. Dus het gewoon doen was al leuk genoeg. Meestal speel ik Elder White in het Ensemble, wat ook geweldig is. Het is gewoon een leuke, eigenzinnige Mormon. Vandaag was vooral een beetje overweldigend.

George Crawford (GC): Ik en Alex zijn normaal een team, we gaan samen naar Frankrijk (in de musical red.). Dus in deze voorstelling heb ik hem zo gemist (;)). Maar de show is geweldig. Het is zo’n feel-good musical, die aan het einde een belangrijke boodschap heeft: waar je ook vandaan komt of wat je achtergrond is, iedereen kan het uiteindelijk met elkaar vinden en ik denk dat dat ook één van de sterke punten van de musical is. Het is gewoon zo’n opbeurende, oprechte show, en het heeft ook een aantal pakkende nummers.

Wat vind je van Amsterdam tot nu toe?

AJH: Dit is mijn eerste keer in Amsterdam en het is verbazingwekkend dat ik tijdens mijn werk op zo’n plek als Amsterdam mag komen. En het is zooo mooi, de gebouwen, de mensen, het eten …

GC: Iedereen is zo vriendelijk en dit theater is absoluut adembenemend. De eerste keer dat ik dat podium op liep, was ik blij verrast.

En wat is je favoriete boek?

AJH: Mijn favoriete boek is eigenlijk Charlie in de Chocoladefabriek van Roald Dahl. Mijn moeder las het elke avond aan mij voor toen ik klein was en sindsdien is het een van mijn favoriete boeken.

GC: Ik ga voor het boek A Monster Calls. Ik las het toen ik op vakantie was en ik heb gehuild. Mijn oma heb ik het boek ook getipt, omdat ik het zo goed vond en zij hield het ook niet droog. Het is één van de boeken die me echt aan het denken heeft gezet, dus lees het, het is echt een aanrader!

The Book of Mormon is nog tot 27 oktober te zien in Theater Carré, Amsterdam. Tickets & meer informatie vind je op www.carre.nl.

Door Laura Winters

Foto’s: Annemarijn Clement