Camille Dhont

#LikeMe scheerde met z’n eerste seizoen op Ketnet hoge toppen. De reeks werd uiterst populair bij jong en oud, door de verhaallijnen en door het teruggrijpen naar oude Nederlandstalige klassieke nummers. Camille Dhont speelt er de ijskoude Queen Bee Camille Van Beem. Maar hoge bomen vangen veel wind en Camille verliest haar plaats in de rangorde. Wat zal dat geven in het nieuwe seizoen? Musical Vibes sprak met Camille tijdens de opnames van de nieuwe afleveringen.

Verrassingen, spanning en drama!

Een tweede seizoen van #LikeMe, hoe zot is dat?

Ja inderdaad! Ik weet nog goed dat we toen we te horen kregen dat er een vervolg aan seizoen 1 kwam, allemaal door het dolle heen waren! Enorm enthousiast, want we hadden het niet echt verwacht. Helemaal niet zelfs, we hadden nooit gedacht dat het zo’n mooi succes zou kennen. Plots was dat er toch, prachtig gewoon!

Welke verhalen gaan jullie allemaal vertellen?

Wel, jullie weten dat in seizoen 1 op het einde Camille van haar troon is gevallen als Queen Bee. In het tweede seizoen komt er dus een nieuwe: mijn beste vriendin. Daar start het allemaal mee. Caro is naar de Ardennen, wat gaat er met haar gebeuren, komt ze nog naar school? Veel verrassingen en het zal heel spannend en vol drama worden.

Naast de opnames voor de tv-serie hebben jullie nog veel meer werk met #LikeMe?

Momenteel hebben we vijf dagen op zeven draaidagen en in het weekend hebben we ofwel shows of studio opnames. Dus het is heel druk nu, we hebben bijna geen enkele dag vrij. Maar het is allemaal superleuk. Je doet dit natuurlijk omdat je het zelf graag doet, ik hou echt van dansen, zingen en acteren en dat geldt voor mijn collega’s ook. Dat maakt het dan nog eens zo fijn, want je kan dat samen met hen doen. Als er dan een fijne klik is, wordt het nog eens extra leuk, dus mij zal je niet horen klagen!

Die klik met de collega’s, is dat iets belangrijk?

Ja, ik vind dat toch wel. Als je niet overeenkomt met iemand dan kan je sowieso niet zo diep gaan in acteren, vind ik zelf. Als je geen klik hebt, zal bijvoorbeeld een intieme scène nooit zo goed gaan als dat die er wel is. Die vibe tussen acteurs moet goed zitten.

Je doet dit natuurlijk omdat je het zelf graag doet, ik hou echt van dansen, zingen en acteren en dat geldt voor mijn collega’s ook

Wat is voor jou het moeilijkste in alles wat jullie doen?

Ik vond het moeilijk om mijn personage juist te blijven weergeven. Ze heeft veel diepgang, maar is eerst een bitch en dan weer niet. Ik moet constant heel hard zoeken naar haar. Dat vind ik wel leuk, want acteren is een zoektocht naar je personage. En met alle veranderingen was Camille toch wel lastig om te volgen.

Wat mogen we jou nog toewensen?

Heel veel plezier met #LikeMe! Maar dat heb ik eigenlijk al! (lacht) Een derde seizoen zou heel leuk zijn, maar ik ga me eerst even focussen op het tweede!

Het tweede seizoen van #LikeMe kan je vanaf 12 januari volgen op Ketnet.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier