Bohemian Productions brengt CATS naar Sint Niklaas

Woensdagavond vond in het Bau-huis te Sint Niklaas de persvoorstelling plaats van de komende producties van Bohemian Productions. Deze evenementenhal heeft de ideale infrastructuur voor dergelijke avonden. En zoals zal blijken voor nog veel meer.

Musical Vibes was benieuwd wat Bohemian uit de mouw zou gaan schudden om hun fenomenale Jesus Christ Superstar te doen verteren. Het enorme succes van deze productie is nog niet verteerd en eigen creatie Mette staat al klaar om binnenkort op de planken gezet te worden. Tussendoor hebben ze de tijd die over was een beetje gedood met Bohemian Intiem en Songs For A New World. Alsof het geen moeite kost.

Laat er geen twijfel over bestaan dat Mette een indrukwekkende show zal worden. En ook al is het niet zo groots opgevat als Jesus Christ Superstar, de trailers verraden dat het terug een klepper wordt. En toch wordt al reikhalzend uitgekeken naar wat ze in 2021 gaan brengen, vooral omdat de aankondiging nogal geheimzinnig is voorbereid. En het wordt er inderdaad terug één die kan tellen.

Voor de aankondiging stond hier een geweldig trotse Jeffrey De Block te blinken. Zouden ze fan zijn van Andrew Lloyd Webber bij Bohemian? Na Evita, Sunset Boulevard en Jesus Christ Superstar halen ze nu ook CATS binnen.Toch wel toevallig net wanneer Cats zijn veertigste verjaardag viert. En Bohemian zou Bohemian niet zijn als ze deze al speciale musical zouden brengen in de klassieke vorm. Bohemian is dan ook één van de weinige Vlaamse productiehuizen die het werk van Andrew LLoyd Webber met de juiste kwaliteit op de planken kan zetten.

Enkele blikvangers onder de namen van partners die alvast indruk zullen maken. Meest opvallend: ze gebruiken niet de Nederlandse vertaling van Gerrit Komrij, maar de eerder Vlaamse versie van de geprezen Johan Depaepe. Veel beter zingbaar, aldus een overtuigde Jeffrey De Block en de Nederlandse versie, die toch wel erg Hollands klinkt in woordenschat en zinsbouw, komt in Vlaanderen niet geloofwaardig over. Johan is West-Vlaming en een echte Cats-kenner. Heeft deze productie al ruim 80 keer gezien, en heeft er trouwens ook aan meegewerkt toen de Engelse cast de voorstelling in Oostende heeft gebracht.

De regie komt in handen van niemand minder dan Jaak Lema. Na Jesus Christ Superstar weten ze hier waartoe deze man in staat is. Momenteel is hij onder andere druk in de weer met de regie van Pocahontas voor Uitgezonderd. Wie werk van Jaak gezien heeft hoeft geen verdere uitleg. Geluid- en belichtingsspecialist Twin4U groeit en evolueert, en kondigt hier een bijzondere investering aan van zomaar eventjes 800 hoofdtelefoons van een uitzonderlijke kwaliteit. En die gaan ze nodig hebben voor CATS, want de voorstellingen zullen plaats vinden hier in de grote evenementenhal van het Bau-huis.

De voorstellingen zullen doorgaan vanaf 23 april en lopen over twee weken. Momenteel zijn er 9 voorstellingen gepland, maar er zijn mogelijkheden om tot 15 voorstellingen te spelen.

Wie wordt Grizabella, Macaveity of Old Deuteronomy?

Audities hebben plaats op 6 en 7 juni voor de danscast, en op 13 en 14 juni voor de zangcast. Voor meer info over de inschrijvingen voor de audities kijk op www.bohemianproductions.

Door Jean Paul De Cotre

Foto’s: Bohemian Productions