Bohemian Intiem

Toen stonden we er niet echt bij stil, maar in 2009 moet er iets speciaal in de lucht hebben gehangen. Dat jaar werden er namelijk opvallend veel musicalverenigingen opgestart en die hebben nu dus allemaal iets te vieren. De éne doet dat al anders dan de andere, en bij Bohemian mochten we dit weekend te gast zijn op hun concert Bohemian Intiem waarmee ze hun publiek willen laten meegenieten van hun feestevenement.

Puurheid

Met RENT had Bohemian in 2009 al meteen een ferm schot in de roos, en met KC De Vlasbloem hadden ze daarvoor geen betere locatie kunnen kiezen. Later heeft Bohemian daar ook nog hun productie Titel Van Show gebracht, wat eveneens een perfecte keuze voor deze show bleek. Met deze herinneringen op zak en met het gegeven “intiem” in de titel van hun concert is het evident dat het hier zou gebeuren. Feest in “Bohemian style”. Kan niet slecht zijn dachten we…

Geen toeters en bellen, geen technische hoogstandjes, en geen grootse decors of kostuums. Maar puurheid in muziek, vertolkingen en emoties

Stel je voor. Een gezellige avond thuis, comfortabele zetel, sfeerlicht, een drankje, goed gezelschap en muziek om bij weg te dromen. Dàt is de sfeer die de ploeg van Bohemian heeft weten te creëren in de zaal. Zoals aangekondigd, geen toeters en bellen, geen technische hoogstandjes, en geen grootse decors of kostuums. Maar puurheid in muziek, vertolkingen en emoties. Bovendien is er met Bohemiaanse precisie gekozen voor nummers die niet echt voor de hand liggen. Of waar hebben we al nummers uit The Color Purple , South Pacific of Love Never Dies gehoord? En dat zijn nog maar enkele parels uit de greep nummers die ze brengen uit bekende en minder bekende musicals. Verrassend, maar heel leuk dat het geen terugblik is geworden met enkel songs uit de voorbije producties, maar toch weer de originaliteit die Bohemian eigen is.

En “ze” zijn met zestien, de cast waarvan één of meer van hen in één van de elf producties heeft gestaan. Mister Bohemian, zoals zijn cast hem noemt, Jeffrey De Block, heeft de traditie alvast in ere gehouden dat ze iets brengen wat buiten de standaard valt. Dat kun je je natuurlijk permitteren als je een cast hebt die het lef heeft om grenzen te verleggen, de perfectie probeert na te streven en daar voor pakweg 90% nog in slaagt ook. Dat er toevallig een haperingetje in de bindteksten of een tekstimprovisatie in een song zit maakt het enkel grappig en wijst naar de korte tijd waarin deze artiesten deze zalig mooie show in elkaar hebben weten te boksen. Hoe dan ook worden in de twee delen van deze show een reeks prachtige songs gebracht. Solo, in duet of meerstemmig, met telkens een a-dem-be-nemende finale. Heel het gebeuren wordt begeleid door een klein, maar beresterk live orkest.

In de twee delen van deze show wordt een reeks prachtige songs gebracht. Solo, in duet of meerstemmig, met telkens een a-dem-be-nemende finale

De nummers komen uit Kinky Boots, Big Fish, Bonnie & Clyde, Avenue Q, The Woman in White, Shrek, Love Never Dies, Miss Saigon, Whistle Down The Wind, Wonderland, Wicked, The Scarlet Pimpernel, South Pacific, Cats, Rent, Bare, Songs for a new world en The Color Purple. Hun namen niet vernoemen zou hen eer ontnemen. De cast: Tom Hillewaere, Nils Anderson, Lars Corijn, Bruno De Vel, Svea Verhelst, Chloë Martin, Niki Vanlerberghe, Kim Heps, Simon Van Gansbeke, Leen Van Helsland, Saskia Van Daele, Dannielle Martin, Sven Vanrietvelde, Liesbeth Faelens, Alexandra Franck en Jasmien Gys.

In december komt Bohemian Productions terug naar KC De Vlasbloem met Songs for a new world en in april gaat in de Stadsschouwburg van Sint Niklaas hun eigen productie Mette in première. Voor meer informatie surf je naar www.bohemianproductions.be.

Door Jean Paul De Corte

Foto’s producties: Wendy de Noier
Premièrefoto JCS: Patrick Defort