Body Language


Een drukke foyer. Een gezellige sfeer en een aanwezige verwachting voor wat komen gaat. Zo staat het publiek én pers klaar om deze voorstelling te bekijken en er hopelijk ook nog wat van op te steken van leermeersters van dienst Joey Ferre, Alfred van den Heuvel en Alexandra Alphenaar; Body Language.

Ogen openend 

Lichaamstaal. Ja, je voelt je snel aangesproken door de verschillende voorbeelden die voorbijkomen. Je betrekt dit niet alleen op jezelf, maar ook op de mensen om je heen. Of ze de waarheid spreken of een leugentje om bestwil vertellen, het komt allemaal voorbij. En hoe maak je de beste indruk tijdens een sollicitatiegesprek? Een vraag die iedereen zich minimaal 10x heeft gesteld in zijn leven. Maar ook, hoe kom je het beste over op een aantrekkelijk persoon? Of hoe komt die leuke jongen of dat leuke meisje over op jou?

Wanneer je de zaal uit loopt, ben je een expert in lichaamstaal

Tijdens de voorstelling heb je een beetje het idee dat je bij een TV quiz aanwezig bent. De hoofdrolspelers nemen je mee op hun reis en hebben veel interactie met het publiek. “Het publiek zet de toon voor de show” aldus Joey Ferre, toen we hem na de show eventjes spraken. Er wordt veel uitgelegd over lichaamstaal. Het is veel informatie om te verwerken. Over de voorbereiding zegt hij: “Ik heb mij een paar weken lang eenzaam opgesloten om boeken over lichaamstaal te bestuderen”. Ook heeft hij het over de toespraak van aankomend president Donald Trump: “De manier waarop hij zijn handen gebruikt tijdens toespraken of ontmoetingen met onder andere Barack Obama zeggen veel over de toekomstige president”, aldus Joey.

De cast laat ook merken dat lichaamstaal niet het meest makkelijke onderwerp is en je jezelf daar ook best wel breekbaar voor op moet stellen om te kunnen reflecteren. Zoals Alfred zijn karakter, Bob, in de show ook zegt: “Ik moet met de billen bloot, maar dit is meer een uitgerekte striptease.”

Leuk, energiek én een show met een ogen openend effect

Body Language heeft een creatieve setting met een kleine cast (drie acteurs). De acteurs zijn sterk, geven de sfeer een ontzettend gezellige draai en de anekdotes laten de mensen schateren van het lachen. Leuk, energiek én een show met een ogen openend effect. Wanneer je de zaal uit loopt, ben je een expert in lichaamstaal en moet je dit seizoen van ‘Wie is de Mol’ vlekkeloos kunnen raden wie de Mol is!

Body Language is nog tot en met 23 april te zien in verschillende Nederlandse theaters. Meer informatie vind je op www.dommelgraafencornelissen.nl

Door Dianne Roskam

Foto’s: Annemarijn Clement