Betoverend spektakel Kerstmagie breidt uit

Het betoverende kerstspektakel ‘Kerstmagie’, georganiseerd door productiehuis Historalia van prins Simon de Merode, blijft groeien. Na de zeer succesvolle vorige editie (2019) in 6 Vlaamse kastelen, zal ‘Kerstmagie’ dit jaar niet enkel te bewonderen zijn in maar liefst 8 kastelen in Vlaanderen, maar trekt la ‘Magie de Noël’ in december ook voor het eerst de taalgrens over en strijkt neer in de kastelen van Gembloux (Namen) en Soignies (Henegouwen).

In Vlaanderen openen de kastelen in de provincies Antwerpen (Aartselaar, Hingene en Westerlo), Limburg (Sint-Truiden), Oost-Vlaanderen (Laarne), West-Vlaanderen (Wijnendale en Vlamertinge) en voor het eerst ook Vlaams-Brabant (Huldenberg), vanaf 4 t.e.m. 26 december de poorten voor deze magische en interactieve familie-ervaring. De kastelen worden omgetoverd tot oogverblindende kerstpaleizen die je onderdompelen in een wondere wereld voorbij jouw verbeelding, waarin je wordt meegesleept in een gloednieuw, spannend verhaal van de hand van regisseur Luc Stevens.

Nieuw en veilig concept

‘Kerstmagie’ werd omgevormd van een theaterwandeling naar een spannende audiovisuele en interactieve ontdekkingstocht voor het hele gezin. Je loopt in een ‘one way systeem’ en betreedt in kleine groepjes (max. 10 personen) het kasteel.

Tijdens je reis doorheen één van de 10 kastelen, kom je in een spannende zoektocht terecht. Fantastische lichteffecten, prachtige muziek en een gloednieuw verhaal zullen jou de weg tonen doorheen een sprookjesachtig kerstkasteel. Maar let op: tijdens het magische uur komt alles in het kasteel tot leven! Dan is het aan jou om het mysterie op te lossen door onderweg de nodige hints te verzamelen.

‘Kerstmagie’ is de ideale, ontspannende familie-uitstap om helemaal in de kerstsfeer te komen en bovendien een unieke kans om prachtig Vlaams erfgoed van binnen te bewonderen. Tickets voor deze ultieme en betoverende kerstbeleving kosten €15,95 en zijn gratis voor kinderen onder de 5 jaar. Wil jij ook graag een droomreis van een klein uurtje maken in één van de 10 kastelen? Bestel dan nu je tickets via www.kerstmagie.be

Nieuw verhaal

De kastelen zijn in de ban van ‘De Nacht van de Twinkelings’, een meeslepend en hartverwarmend verhaal geschreven door regisseur Luc Stevens. Het is middernacht. De elfen en de kerstman slapen…heel zacht. De Twinkelings, 6 zingende elfjes, zorgen voor hemelse gezangen onder de gewelven. Maar plots stoppen hun gezangen, worden ze gevangen genomen en zijn ze hun lieve zangstemmen kwijt. Wie is de dader? Wat is het motief? Wat staat er nu precies in die geheime brief?

Ga samen met het ganse gezin op zoek naar de sleutel van het Twinkelings-mysterie. Doorheen de interactieve wandeling verzamel je tips die je nodig zal hebben voor de oplossing van dit raadsel. Maar geen paniek! Doorheen de kasteelkamers, vol kerstsfeer en mystiek, helpt ook de sprekende klok je op weg!
Eerste edities in Aartselaar, Huldenberg, Gembloux en Soignies!

Na eerdere succesvolle edities van ‘Kerstmagie’ in de kastelen van Westerlo (5x), Laarne (3x), Vlamertinge en Sint-Truiden (2x), Hingene en Wijnendale (1x), strijkt deze betoverende kerstbeleving in december 2021 voor het eerst ook neer in het kasteel van Cleydael in Aartselaar en het kasteel van Huldenberg nabij het Vlaams-Brabantse Overijse.

De magie stopt dit jaar ook niet aan de taalgrens, want Historalia brengt de Franstalige variant la ‘Magie de Noël’ ook naar het kasteel van Corroy-le-Château in Gembloux en Château de Louvignies in Soignies.

Praktische info

‘Kerstmagie’ / ‘Magie de Noël’
Vanaf 4 t.e.m. 26 december 2021
Vlaams-Brabant: Kasteel van Huldenberg (Overijse)
Limburg: Kasteel van Duras (Sint-Truiden)
West-Vlaanderen: Kasteel du Parc (Vlamertinge) – Kasteel van Wynendaele (Torhout)
Oost-Vlaanderen: Slot van Laarne
Antwerpen: Kasteel van Cleydael (Aartselaar), Kasteel d’Ursel (Hingene), Kasteel de Merode (Westerlo)
Henegouwen: Château de Louvignies (Soignies, Franstalige versie)
Namen: Corroy-le-Château (Gembloux, Franstalige versie)

Tour: Per kwartier beginnen er max. 20 personen aan hun tocht doorheen het kasteel. Gedurende dat kwartier mogen de toeschouwers druppelsgewijs het kasteel betreden, ieder in zijn eigen kleine groep van max. 10 personen (waarbinnen ook de sociale afstand gerespecteerd kan worden). Een tour duurt ongeveer 50min. Er zijn meerdere trappen te nemen en daardoor is de tour niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en buggy’s.
Prijs: 15,95 euro p.p., kinderen onder de 5 jaar gratis.

Tickets en info via www.kerstmagie.be