Bart van Veldhoven

Vanaf maart 2020 is Bart van Veldhoven in Hello Dolly te zien als Ambrose Kemper. “Hij is een artiest, een kunstenaar. Hij wil heel graag trouwen met het nichtje van Horace. Maar hij is natuurlijk veel te arm, te sloeberig, een beetje awkward, chaotisch type, dus hij mag niet. En dan vraagt hij Dolly of zij hem wil helpen.”

Geweldige cast!

Dolly, dat is de zogenaamde matchmaker. “Ze wil zelf ook iemand versieren, een rijkere man. De weg ernaartoe toe is met veel bobbels, onder andere door mijn karakter. Het is echt een comedy-voorstelling, een ouderwetse klassieke musical. Ik kan wel al verklappen, met mijn rol komt het allemaal wel goed.”

Het is nieuw, fris, vette naam, een goede, klassieke musical

Het duurt nog wel even voordat de musical van start gaat, maar Bart zit al vol enthousiasme. “Nou, ik vind sowieso de cast gewéldig, ik ken heel veel mensen ook van Annie M.G. Schmidt, en een aantal vrienden van mij; Freek, Martijn. Dat vind ik heel leuk. Martijn vertelde dat hij het Engelse script heeft gelezen en hij zei dat ik heel veel scenes met Simone heb. Dus dat vind ik heel leuk, ook omdat ik haar al ken. Dat is gewoon heel erg tof. Tsja, gewoon de mensen, dit nieuwe bedrijf, het is nieuw, fris, vette naam, een goede, klassieke musical!”

Hello Dolly zal vanaf 8 maart te zien zijn in theaters door heel Nederland. Kaarten zijn te koop via: www.hellodollydemusical.nl.

Door Yuki Hochgemuth

Foto: Evita Copier
Groepsfoto: Yuki Hochgemuth