Backstage Producties kondigt nog twee veelbelovende voorstellingen aan in voorjaar 2024

Backstage Producties is fier om nog twee nieuwe voorstellingen voor het komende theaterseizoen 2023-2024 aan te kondigen. Na de komedie MANNEN MET HAKKEN in november, de spetterende WINTERREVUE- ‘WITH FRIENDS’ in december en januari én de must-see GASTON & LEO – DE HOMMAGE MUSICAL vanaf eind januari, komen er nog twee nieuwe creaties op de theaterplanken.

Vanaf 19 april is Theater Elckerlyc dé place to be voor de liefhebbers van een spannend assisenproces. Assisen Live is een samenwerking tussen Backstage Producties en Play. Na het dubbel succes in het voorbije theater- én tv-seizoen was het hoog tijd voor een eerste co-productie op de theaterplanken. Assisen Live zal later ook te zien zijn in Trixxo Theater Hasselt en Capitole Gent. Natuurlijk zal het publiek weer fungeren als volksjury in een spraakmakend proces.

Op 24 mei gaat er een nieuwe komedie in première in Theater Elckerlyc: De Schlagerij. Net zoals bij HET SPOOK VAN DE OPERETTE gingen Dirk Van Vooren en Manu Jacobs achter de schrijftafel zitten om samen een nieuw stuk te schrijven. Manu Jacobs regisseert en de namen van Dirk Van Vooren en Patrick Onzia zijn reeds bevestigd om een rol te vertolken. Het theaterpubliek krijgt dus meteen een mooie garantie op een spetterende komedie. Dat wordt lachen, gieren en smullen…

Er kunnen voor alle voorstellingen al tickets gekocht worden. Info en tickets: www.backstage-producties.be

ASSISEN LIVE – SCHULD OF ONSCHULD? U BESLIST

Backstage Producties en Play slaan de handen in elkaar. Na vijf theatervoorstellingen maakte ‘Assisen’ vorig jaar zijn debuut op televisie bij Play 4. Samen met de trouwe theaterbezoekers beslisten er ook op het kleine scherm honderdduizenden mensen over het lot van de beklaagde. Wees vanaf april 2024 terug welkom in onze assisenzaal voor een gloednieuw proces. Een nieuwe zaak doordrenkt met geheimen, intriges en een web van leugens dat langzaam ontrafeld wordt door de scherpe geesten van advocaten, rechters en U als ambitieus lid van de jury. Kies wijs tussen schuld of onschuld in ‘Assisen live’.

Van 19 april tot en met 12 mei in Theater Elckerlyc te Antwerpen. Later ook in Trixxo Hasselt en Capitole Gent.

DE SCHLAGERIJ – LACHEN, GIEREN, SMULLEN

Pol en Piet beginnen een illegale handel in de import en verwerking van krokodillenvlees. Ze nemen een leegstaande loods in om hun handeltje te starten, in the middle of nowhere. Hun start-up botst echter al snel op problemen als een bemoeizuchtige buurman op de proppen komt. Ze maken hem wijs dat ze collega’s zijn van de schlagerzanger die de loods vroeger beheerde en zelf schlagerzangers zijn. De leugen ontploft echter in hun gezicht wanneer de buurman hen vraagt om op te treden voor zijn -bijna jarige- vrouw, Mariette. Ondertussen rolt er een gigantische bestelling binnen van Olaf (bijnaam De Reus) en Olga Kötbullar. Dit Zweedse slagerskoppel wil het vlees importeren in Zweden. Pol en Piet zijn dus eindelijk vertrokken! Wanneer er echter verwarring ontstaat met Rechercheur Van Zweden die het handeltje van de twee komt onderzoeken, hangt hun zakelijk succes aan een zijden draadje.

Van 24 mei tot en met 16 juni in Theater Elckerlyc te Antwerpen.

ONDERTUSSEN LOPEN DE VOORBEREIDINGEN AL VOLOP VOOR DE EERSTKOMENDE VOORSTELLINGEN IN DIT THEATERSEIZOEN

MANNEN MET HAKKEN

Een groep cafévrienden van verschillende pluimage komen wekelijks bij elkaar om illegaal te pokeren. Op één van die avonden komt één van hun vrienden uit de kast, wat inslaat als een bom! Zeker als ze meteen daarna ontdekken dat zijn nieuwe liefde eigenlijk een man is! En niet zomaar een man, maar een extravagante ‘Drag Queen’… Deze kameraden krijgen met emotionele uitdagingen te maken die hun vriendschap op de helling zet! Plots komen ze terecht in de wereld van geëpileerde kuiten, buitensporige pruiken en glimmende paillettejurken. Mannen Met Hakken’ is een vertederende, harde maar ook hoogstaande komedie! Letterlijk, want alle mannen trekken hun hakken aan! Benieuwd of ze er ook op kunnen lopen om samen hun nieuw ingeslagen pad als soulmates verder te bewandelen.

WINTERREVUE – ‘WITH FRIENDS’

Tradities zijn er om in ere te houden! Ook dit jaar zal Theater Elckerlyc weer uit haar voegen barsten en kondigen we met heel veel trost een nieuwe Winterrevue aan. Een spetterende cast, een energiek ensemble en een knallend live orkest zullen schitteren als nooit tevoren. Het theaterpubliek zal weer getrakteerd worden op een avond vol muziek, ambiance en hilarische sketches voor de hele familie. Backstage producties produceert een gloednieuwe revue vol entertainment, waarvan het thema en de ‘special guests’ voorlopig nog een groot geheim blijven. Dit wordt ongetwijfeld weer de meest kleurrijke ‘feel-good’ show in de donkerste periode van het jaar.

GASTON & LEO – DE HOMMAGE MUSICAL

In ‘Gaston en Leo – de hommage musical’ gaan we terug naar de Gouden jaren van de variété en komen de helden van de lach weer tot leven. Hoe leerden scheepshersteller Gaston Berghmans en muzikant Leo Martin elkaar kennen? Wanneer bereikte hun succes een hoogtepunt? En overleefde hun samenwerking elk verdriet? In een nostalgisch decor van heerlijke vergeten Vlaamstalige liedjes, en onder begeleiding van een live orkest, wordt met een lach en traan de carrière geschetst van Vlaanderens grootste komische duo ooit. Gaston en Leo, een hartverwarmend en ontroerend verhaal over vriendschap, vakmanschap en verloren dromen.

ALGEMENE INFORMATIE EN TICKETS

Locatie: Theater Elckerlyc, Frankrijklei 85-87, 2000 Antwerpen
Productie: Backstage Producties

MANNEN MET HAKKEN
Vanaf 17 november 2023
TICKETPRIJZEN
• VIP: € 59,00
• Cat 1: € 39,00
• Cat 2: € 35,00
• Cat 3: € 31,00
• Voordeelnamiddag: € 31,00

WINTERREVUE – ‘WITH FRIENDS’
Vanaf 15 december 2023
TICKETPRIJZEN
• VIP: € 75,00
• Cat 1: € 55,00
• Cat 2: € 45,00
• Cat 3: € 35,00
• Voordeelnamiddag: € 35,00

GASTON & LEO – DE HOMMAGE MUSICAL
Vanaf 19 januari 2024
TICKETPRIJZEN
• VIP: € 75,00
• Cat 1: € 55,00
• Cat 2: € 45,00
• Cat 3: € 35,00
• Voordeelnamiddag: € 35,00

ASSISEN LIVE
Vanaf 19 APRIL 2024
TICKETPRIJZEN
• VIP: € 59,00
• Cat 1: € 39,00
• Cat 2: € 35,00
• Cat 3: € 31,00
• Voordeelnamiddag: € 31,00

DE SCHLAGERIJ
Vanaf 24 MEI 2024
TICKETPRIJZEN
• VIP: € 59,00
• Cat 1: € 39,00
• Cat 2: € 35,00
• Cat 3: € 31,00
• Voordeelnamiddag: € 31,00

Tickets en informatie: www.backstage-producties.be