Avenue Q


Musical Compagnie Mithe bracht vrijdag de Nederlandstalige première van Avenue Q. Ze stonden in voor de vertaling en maakten de poppen zelf. Geen sinecure, zeker omdat dit stuk nog een extra dimensie heeft met het poppenspel. Een uitdaging van formaat, waar dit liefhebbersgezelschap zijn handen aan vol had.

Het leven doorspekt met humor

Avenue Q vertelt het verhaal van Princeton. Hij heeft net zijn master Germaanse behaald en denkt dat de wereld op hem aan het wachten is. De realiteit komt hard aan en in zijn zoektocht naar een nieuwe stek komt hij op Avenue Q terecht. Niet de meest chique buurt, maar er wonen een heleboel aardige mensen. Blijkbaar hebben ze allemaal één ding gemeen: ze vinden hun leven kut. Princeton gaat op zoek naar het doel in zijn leven.

avenue3

De show opent in een alledaagse straat. Een bordje ‘Te huur’ hangt aan een gebouw en een dromerige jongeman komt langs met zijn diploma nog in de hand. Hij maakt kennis met de bewoners van de panden die eigenlijk wel gelukkig zijn, maar toch niet. Hij leert Kate Monster kennen, een lieftallige jongedame waar hij dadelijk een klik mee heeft. De conciërge van het gebouw, niemand minder dan Isabelle A, verhuurt hem een flat en zijn echte leven kan beginnen.

De cast van Mithe brengt alle emoties vlekkeloos over

Avenue Q is het verhaal van ieders leven. Een leven vol leuke gebeurtenissen, maar met minstens evenveel teleurstellingen. Je moet er echter door en met de hulp van vrienden lukt dat allemaal wel. Wie weet komt je ultieme droom nog wel eens uit. Humor is een van de beste wapens in dat leven en daar staat deze Avenue Q bol van. De cast van Mithe brengt al deze emoties ook vlekkeloos over. Iedereen zit mooi in zijn rol en het geheel komt zeer goed over in de zaal. Dit is een van de belangrijkste zaken in deze musical, waar het verhaal maar gewoontjes is, maar de persoonlijke kantjes van ieder personage o zo belangrijk zijn. Ook vocaal staat er wederom een sterk team.

avenue4

Het decor is mooi gemaakt en biedt zeer veel mogelijkheden. Het beperkt ook de nood aan andere rekwisieten die moeilijk weg te steken zijn op de kleine scène van dit leuke theater. Een efficiënt, mooi lichtplan en goed afgesteld geluid vervolledigt het plaatje. Het poppenspel staat reeds op een heel hoog niveau, maar nu en dan verlies je nog de connectie met eentje. Nooit lang, maar als die momentjes er nog uit geraken gaan de poppen nog meer kunnen blinken. En dat verdienen ze, dankzij het puike werk van de mensen op de scène!

Avenue Q bevat zeer leuke humor, doorspekt met Vlaamse knipogen

Mithe staat met deze Avenue Q garant voor een leuke avond. De vertaling klink natuurlijk en zorgt voor een zeer leuke humor, doorspekt met Vlaamse knipogen. Wil je eens goed lachen met het leven, dan is Avenue Q the place to be!

avenue2

Avenue Q speelt nog tot en met 4 juni te Leuven. Meer info en tickets op mithe.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Patrick Defort