Assepoester

De sprookjesmusicals van Van Hoorne Entertainment mogen we ondertussen een vaste waarde in het theater noemen. Hun jongste telg, Assepoester, is er eentje die al eerder de revue passeerde, maar wel met een aantal aanpassingen en vooral een frisse wind in de cast.

Frisse wind

Het verhaal blijft zo goed als hetzelfde als de eerdere versie; Assepoester woont samen met haar stiefmoeder en diens kinderen Priscilla en Govert. Ze wordt misbruikt als huishoudster, maar droomt ervan om naar het bal te gaan om met de Prins te dansen. Haar stiefmoeder steekt hier echter een stokje voor, want zij vindt uiteraard dat die eer te beurt valt aan haar dochter. Gelukkig krijgt Assepoester hulp van de Goede Fee.

Het totale plaatje klopt; Aimée IS gewoon Assepoester!

De voorstelling is technisch opgefrist en het personage van de Koning is gesneuveld. De rol van de Fee is dan weer uitgebreid en kreeg een gloednieuwe solo. De grootste verandering is de invulling van de cast. Het is de eerste keer dat producent Michael van Hoorne niet zelf in het (in dit geval paarse) kostuum stapt. Aan Mitch Blaauw de taak om deze schoenen te vullen. In het begin doet hij nog heel erg denken aan Michael qua stem en mimiek, naar mate de show vordert krijgt het personage gelukkig wat meer eigenheid. Marisa van der Meer was al in meerdere Van Hoorne Producties te zien en stapt nu écht in het voetlicht als Stiefmoeder en dit gaat haar zeer goed af.

Ook Iris Warmolts laat zich opmerken als de hysterische Priscilla; heerlijk over de top! Maar de revelatie van deze voorstelling is toch wel Aimée de Pater. Het totale plaatje klopt; een prachtig heldere stem, gracieuze bewegingen en een frisse verschijning. Aimée IS gewoon Assepoester!

Een musical zoals je die van Van Hoorne gewend bent

Asspoester is een musical zoals je die van Van Hoorne gewend bent. Een luchtig verhaal, catchy songs, een grote dosis humor én jawel uiteraard ook de nodige publieksparticipatie.

Assepoester De Musical is tot en met 11 juni 2023 te zien in grote theaters door heel Nederland. Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via www.vanhoorne.com/Assepoester.

Door Wendy de Noier

Foto: Wendy de Noier