Annelies Boel

Vanaf 21 februari kan je in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs gaan kijken naar een spectaculaire 2.0-versie van de succesmusical Daens. De rol van priester Adolf Daens wordt vertolkt door Peter Van De Velde. Annelies Boel speelt diens schoonzus. Tijdens een van de eerste repetitiedagen in Puurs sprak Musical Vibes met haar.

Zeker ruimte voor eigen inbreng

Ben je blij om te zien dat alle puzzelstukken stilaan in elkaar vallen?

Inderdaad. Ik doe al mee met 40-45, dus ik ken het concept al. Maar dat maakt het net heel fijn om nu Daens te repeteren. Je snapt de rijdende tribunes en de led walls al en dat is eigenlijk wel belangrijk.

Hebben jullie dan een streepje voor in deze fase van het repetitieproces?

Absoluut. Ook de collega’s van 40-45 vinden Daens heerlijk om te repeteren. We helpen dan ook diegenen voor wie het allemaal nieuw is. Veiligheid gaat in dit geval boven alles. Je moet continu oplettend zijn. Er zijn nu ook veel meer kinderen, dus het is belangrijk dat alles veilig verloopt.

Welk personage neem jij in Daens voor je rekening?

Ik speel Louise Daens, de schoonzus van priester Adolf Daens en dus de vrouw van Pieter Daens, de rol die Jan Schepens zal spelen.

Hoe bereid je je voor op zo’n rol?

Vooral door de film te bekijken en door te lezen over de periode en de problematiek toen. Dat vond ik wel belangrijk.

Wat maakt van deze Daens een 2.0-versie?

Ik weet eigenlijk niet wat ik allemaal mag verklappen, maar laten we beginnen met de paarden, die toch wel voor iets extra zorgen. Verder is alles ook gewoon spectaculairder met veel meer vuur bijvoorbeeld.

De paarden zorgen toch wel voor iets extra. Verder is alles ook gewoon spectaculairder

Is er in zo’n grote productie nog ruimte voor eigen inbreng?

Tijdens het repetitieproces begin je met de basis. Er zijn de basisstappen en de positionering en eens we echt beginnen te repeteren, heb je zeker inbreng in je eigen spel. Je kan uiteraard niet zeggen dat je liever van rechts wilt komen omdat je dat beter vindt. Dat is in zo’n technische voorstelling natuurlijk niet mogelijk. Maar eigen accenten kan je zeker leggen.

Wat staat er vandaag nog verder op de planning?

Vandaag repeteren we het begin. We zijn de stappen en de choreografie aan het overlopen. De figuranten zijn er elk weekend bij, dus ook vandaag. Dat is uiteraard ook heel belangrijk. We hebben dus nog heel veel scènes te doen, maar ik vind wel dat we al veel hebben gedaan!

Veel succes!

Daens gaat in première op 21 februari 2020. Voor meer informatie en tickets kan je terecht op www.daens.be.

Door Tatiana van den Branden

Foto: Wendy de Noier
Trailerfoto’s: Patrick Defort