Ann Van den Broeck en Stany Crets presenteren eerste eigen musical

Omdat je nooit iets definitief weg moet gooien, herwerkte Stany Crets een scenario voor een kortfilm die er door corona niet is gekomen tot een script voor een musical. Omdat je nooit je dromen aan de kant moet zetten, schreef Ann Van den Broeck de muziek voor dit script. ‘You Are My Sunshine’ is een eerste samenwerking tussen de twee als auteur en componiste.

Ann speelt ook één van de twee hoofdrollen (Britt) in deze pakkende musical met een onverwachte plottwist en Stany regisseert hun eerste gezamenlijke musicalcreatie. ‘You Are My Sunshine’ zal vanaf 30 april 2023 te zien zijn in Theater TriArte te Antwerpen.

‘You Are My Sunshine’ is een aangrijpend verhaal over twee vrouwen van verschillende generaties die elkaar door een speling van het lot ontmoeten op een plek die ze allebei koesteren. Een voorstelling, zoals Ann en Stany zelf zeggen, voor alles en iedereen met een hart! “Als er een symbiose ontstaat tussen tekst en muziek en ze eigenlijk niet meer zonder elkaar kunnen bestaan, dan weet je dat er iets speciaals is gecreëerd. De musical heeft ons beider ziel.”

-Ann Van den Broeck-

“Ik wist dat het Ann’s droom was en ik geloofde ook dat ze het zou kunnen. Dat we samen net dàt zouden maken wat het verhaal heel ontroerend kon maken, omdat we zowel in muziek als tekst zochten naar dingen die onszelf konden raken.”

-Stany Crets-

“Iets meer dan een jaar geleden werd bekendgemaakt dat er in Arenbergstraat 10, het iconische adres waar het Echt Antwaarps Theater 32 jaar lang z’n voorstellingen speelde, met TriArte een gloednieuw zelfstandig cultuurcentrum zou herrijzen. Nieuws dat de Antwerpse cultuurscene als muziek in de oren klonk, zeker omdat de initiatiefnemers aangaven de uiterst gezellige theaterzaal ook beschikbaar te maken voor externe gezelschappen en verenigingen. Dat wij in deze legendarische cultuurtempel deze prachtige voorstelling mogen brengen, vinden we gewoon fantastisch. We hopen hiermee Theater TriArte ook een duwtje in de rug te kunnen geven in hun missie om opnieuw een prominent deel uit te maken van het bruisende hart van de Antwerpse theaterbuurt”, klinkt het bij Deep Bridge.

HET VERHAAL

Lena en Britt.
Ze kennen elkaar niet.
De ene is 15, de ander 45.
Door een onfortuinlijke speling van het lot
ontmoeten ze elkaar op een plek
die ze allebei koesteren in hun hart.
Hun beider favoriete plek op aarde.
Een vakantiehuis.
En ze wachten daar samen tot de voorzienigheid voor hen een beslissing neemt.
Ze worden lotgenoten, leerling en lerares, hartsvriendinnen, moeder en dochter.
Ze proberen samen achter een groot mysterie te komen.
Hoe kan het dat je leeft en toch niet leeft?
Hoe zet je oneindigheid om in eindigheid?
Hoe manipuleer je het leven…
als je in een coma ligt?

Praktisch

‘You Are My Sunshine’
Vanaf 30 april 2023
Theater TriArte – Arenbergstraat 10 – Antwerpen
100min – geen pauze
Adviesleeftijd: vanaf 10 jaar

Tickets & info: deepbridge.be