Door Van Boeckel


Door Van Boeckel speelt met eigenaar Georges een van de hoofdrollen in La Cage Aux Folles bij het EWT. Geen gemakkelijke rol, al was het maar omdat er heel veel tekst is. Na het gedeeltelijk wegebben van de premièrestress, sprak Musical Vibes even met hem.

De Leo Martin van La Cage

De kop is eraf. Hoe voelde het?

De kop is er inderdaad af. Toen we begonnen voelde ik niets. Ik was zo vreselijk zenuwachtig. Ik denk dat ik vandaag wel 50 keer naar het toilet ben gelopen. Je begint er gewoon aan en weet dat het moet en zal gebeuren. Eigenlijk valt bij het eindapplaus pas je frank dat het ten eerste voorbij is en dat ze het potverdomme nog leuk vonden ook! Dus het feest is begonnen. We krijgen blijkbaar ongelooflijk positieve reacties. Dus ja, nu voelt het zalig. Een beetje euforisch zelfs. Zeker wetende dat de hele serie uitverkocht is. Maar ook dat we in september-oktober 2017 mogen hernemen, ongelooflijk toch. Het kan niet meer kapot nu. Ik ben zeer blij en gelukkig en echt voldaan, ja.

Ik kan er enorm veel plezier uithalen door aan te geven en te zien hoe goed het afgemaakt wordt

Hoe komt het dat jij met je tonnen ervaring nog zo zenuwachtig kan worden voor een première?

Ik zou het niet weten. Ik wou dat ik het wist, dan kon ik er iets aan doen. Ik heb het er nog over gehad met Magda Cnudde, een vrouw en actrice naar mijn hart, die heeft net hetzelfde. Per dag dat je ouder wordt, wordt het erger. Zij heeft het kunnen uitschakelen. Ik weet niet hoe, maar het is inderdaad gewoon energieverspilling. Ik moet er mee leven, maar aan de andere kant is de voldoening eens zo groot achteraf. Zeker als je dan positieve reacties krijgt.

Heb je een favoriete scène in La Cage?

Niet echt eigenlijk. Ik heb dan in aantal lijnen wel de grootste rol, maar het is een dienende rol. Ik moet ervoor zorgen dat Frank kan schitteren. Mijn deel is soms ook wel grappig, maar nooit de grote lach. Maar dat is ook goed, ik ben een beetje de Leo Martin van La Cage Aux Folles en dat doe ik even graag. Ik kan er enorm veel plezier uithalen door aan te geven en te zien hoe goed het afgemaakt wordt, dat is voor mij het mooiste van de rol.

Niettegenstaande mijn zenuwen, is dit wel een rol naar mijn hart

Is dit een rol waarvan je zegt, die wil ik nog wel eens terugspelen?

We zijn verwend dat we nu al weten dat we in september 2017 hernemen. Niettegenstaande mijn zenuwen, is dit wel een rol naar mijn hart. Die mag voor mij altijd terugkomen!

cage1

La Cage Aux Folles speelt van 6 mei tot en met 26 juni in het EWT theater. Er zijn telefonisch enkel nog enkele losse plaatsen te verkrijgen. Er volgt een herneming in september/oktober 2017.

Meer info over de komende producties vind je op www.ewt.be.

Door Patrick Defort

Foto’s: Wendy de Noier