Bos Theaterproducties presenteert Welkom in de Middeleeuwen
Ben je toe aan ridders, heksen en builenpest? Koningen, kwakzalvers en scheurbuik? En wil je zelf ook even aan de schandpaal? Dan is er goed nieuws: In theaterseizoen 2025–2026 neemt Bos Theaterproducties je mee terug in de tijd. De feestelijke première vindt plaats op 21 december in Stadsschouwburg Haarlem. Welkom in de Middeleeuwen toert tot 6 April in theaters door heel Nederland.
Presentatrice Dorine neemt je mee op een dolle, duizelingwekkende reis door 1000 jaar geschiedenis. Van modderige Germanen tot zoekende ontdekkingsreizigers, van koene kruisridders tot edele jonkvrouwen. Je ontmoet Karel de Grote, Jeanne d ‘Arc, Christoffel Columbus en Willem van Oranje. Riddertijd, pest of boekdrukkunst, alles komt voorbij.
Tobias Nierop, Kim van Zeben, Teun Donders, Desi van Doeveren, Dick Kingma en Sophie de Wit vertolken tientallen rollen, springen in een tijdmachine en nemen ons mee op reis, dwars door 1000 jaar middeleeuwen. Verwacht pakkende sketches, grappige dansjes en catchy liedjes van de hand van Niek Barendsen. Een historische tijdreis van anderhalf uur, inclusief lijfstraffen voor iedereen. Kom kijken en krijg de pest!
Over Niek Barendsen
Niek Barendsen (1964) is schrijver, regisseur en acteur. Voor televisie schreef en regisseerde hij de gehele WELKOM-serie (NTR) – van Welkom in de Prehistorie, via de Middeleeuwen en de Gouden [?] Eeuw, naar Welkom in de Jaren 60, 70 en 80. Daarnaast maakte hij drie seizoenen van het satirische Nieuw Zeer (NTR), en de comedyserie Cast (NTR), samen met Ilse Warringa. Ook schreef en regisseerde hij Nerd TV (VPRO), Oh Mijn Hemel! (NTR), en honderden sketches en liedjes voor Het Klokhuis (NTR).
Voor theater maakte hij onder andere Om de Macht, Verplichte Figuren, 50 Tinten: De Parodie, Volendam, Sneeuwwitje van Oranje, Alex in Wonderland, en vele scènes voor de Showpony-reeks van Alex Klaasen. Daarnaast schreef hij vele columns en liedjes, eigen voorstellingen voor onder andere De Parade, en een verhalenbundel getiteld Tachtig kleine hamsters.
Foto: (c) Bram Schilling, Retatchi Amsterdam