Liv Van Aelst


Op vrijdag 3 juni ging in het Cultuurcentrum van Evergem de nieuwste productie van Event-Team in première. Nonsens gaat over enkele nonnen die een benefietconcert organiseren om geld in te zamelen voor de begrafenis van een aantal medezusters. De immer kalme zuster Marie-Josephine wordt gespeeld door Liv Van Aelst. Met haar had Musical Vibes een kort gesprek.

Je legt altijd iets van jezelf in je personage

Wat voor een vrouw is zuster Josephine?

Zuster Josephine is de novicemeesteres, die toch wel een beetje de leiding wil nemen over alle nonnen. Ze is dus duidelijk een leidersfiguur en ze droomt ervan om moeder-overste te zijn. Met moeder-overste zelf heeft ze dan ook een liefde-haatrelatie. Ze ambieert haar functie, maar ze zijn ook gewoon de beste vriendinnen. Nu, eigenlijk is zuster Josephine vooral een hele warme en lieve dame die er altijd voor iedereen is.

non2

Herken je misschien iets van jezelf in haar?

Los van het feit dat ik niks met nonnen te maken heb, ben ik ook wel een warm en lief persoon. Ik zal misschien iets minder met de ellebogen werken dan zuster Josephine; dat ligt echt niet in mijn aard. Voor de rest leg je wel altijd iets van jezelf in je personage, denk ik. Die warmte is daar een voorbeeld van.

De nonnen zijn nu veel hipper en dat geeft al meteen een heel andere insteek

Heb je Nonsens in Nederland gezien?

Ja, we zijn met de cast gaan kijken en ik moet zeggen: het was een hele andere versie dan die ik zo’n twintig jaar geleden in het Fakkeltheater in Antwerpen heb gezien. Mijn voorkeur gaat toch nog steeds naar de versie van vroeger.

Wat is er allemaal veranderd tegenover vroeger?

Wij zijn met onze versie verdergegaan op de bewerking van Mitta Van der Maat van zoveel jaren terug, maar we hebben het veel moderner gemaakt. De nonnen zijn nu veel hipper en dat geeft al meteen een heel andere insteek. Ook de mopjes hebben we aangepast aan deze tijd. Die veranderingen zijn wel leuk, want die maken van Nonsens ‘onze’ voorstelling.

liv2

Het is een bijzondere musical, in die zin dat het eigenlijk gaat om een ‘benefietavond’ vol optredens en sketches. Hoe is dat om te doen?

Zeer fijn, maar ook wel heel intensief. Het lijkt misschien alsof wij allemaal elk apart ons stukje hebben, maar toch zitten we bijna in elke scène. De druppels zweet gaan wel onder onze kostuums naar beneden moet ik zeggen. De show mag dan wel intensief zijn, het is fantastisch leuk om te spelen.

Hoe is het om met alleen maar vrouwen te spelen.

Dat lukt heel goed hoor. We hebben ongelofelijk veel gelachen en nooit ruzie gemaakt. Dat valt dus allemaal zeer goed mee!

Je moet van elke dag proberen te genieten. En dat doen we ook zeker in deze voorstelling

Wat staat er na Nonsens op de agenda?

Er zijn zeker nog plannen, maar daar mag ik nu nog niets over zeggen. Dat zal binnenkort wel bekendgemaakt worden. Ik heb in ieder geval iets om naar uit te kijken.

Tot slot mag je nog een Vibes-vraagje uit het zakje nemen.

‘Wat is je meest favoriete quote?’

Daar moet ik eventjes over nadenken. Ik vind ‘pluk de dag’ wel eentje die zeker in deze tijd toch wel belangrijk is. Niet elke dag is even fijn, maar je moet toch van elke dag proberen te genieten. Zeker met de dingen die tegenwoordig allemaal gebeuren in de wereld. Dan denk ik: “Goh, laat ons genieten”. En dat doen we ook zeker in deze voorstelling.

non1

Voor tickets en meer informatie over de voorstelling, kan je surfen naar www.event-team.be.

Door Tatiana van den Branden

Foto’s: Wendy de Noier