Wie zijn De Peatles

Sint-Niklaas is de Stad van de Sint, en het mag dan ook niet verbazen dat daar, in het Huis van de Sint, een muziekgroep ontstaan is die Sinterklaasmuziek speelt. Hun naam? De Peatles. Voortaan zijn de fratsen van deze maffe bende te bezichtigen op het kleine scherm.

De Peatles trekken jaarlijks door Vlaanderen met hun muzikale show voor jong en oud, vol oude en nieuwe Sinterklaasmuziek. Verschillende culturele centra kregen deze gekke bende al op bezoek. Normaal gezien kwamen De Peatles dit jaar met een album waarop 10 moderne Sinterklaas Songs verschenen, maar corona besliste daar anders over.

Bart Foubert (oprichter van De Peatles):

“We voelden in maart al dat het een vreemd jaar ging worden. Alles in de culturele sector werd on hold gezet, terwijl wij juist bezig waren met de planning om in de studio te duiken en een zaal vast te leggen om de CD-release te doen. Zo’n project kost bergen geld en tegenwoordig verkoop je CD’s enkel nog na optredens. Toen we hoorden dat dit wel eens voor lange tijd onmogelijk kon zijn, werd het plan om een album te maken ook snel in de koelkast gestoken.

In de CC-show zitten tussen de nummers door altijd kleine acts die geweldig aansloegen bij het publiek. Vandaar groeide het plan om ook afleveringen te gaan  maken. En zo hebben we enkele topacteurs betrokken bij het project en zijn we keihard beginnen werken aan een Youtubereeks. We hebben ons samen gezet met acteurs Michiel De Meyer, Peter Thyssen en zijn zoon Louis Thyssen en brainstormden over mogelijke verhaallijnen. Met Wout Sels, Mike Wauters en Vik Noens erbij waren de Peatles voor de Youtubereeks compleet. “

“Mijn eigen vader deed de catering. Vrienden Alex en Leen van Face It Casting die door corona thuis zaten, zetten hun schouders volledig onder de rekwisieten en inkleding van de ruimtes. Voor mezelf was het een zware klus. Producent én voor de eerste keer acteren voor de lens was een stevige combinatie. Maar het is gelukt. En nu is het afwachten naar het resultaat: 4 afleveringen vol gekke avonturen van De Peatles.”

Cast

Peter Thyssen: Sinterklaas
Bart Foubert: Hoofdpiet
Vik Noens: Zangpiet
Michiel De Meyer: Pianopiet
Wout Sels: Gitaarpiet
Louis Thyssen: Baspiet
Mike Wauters: Drumpiet
Gastacteurs: Luna Van Avermaet / Kristof Ramos / Annelies Steels / Sarah Goethals

Crew

Camera & regie: Herman Wolfs
Montage: Erik Hamblok
Geluid: Thomas Verbruggen & Marco Bernaerts
Opnameleiding: Paco Mergan
Gaffer: Alain Jongen
MU: Lies Van Riel, Annick Wouters, Lise Croenen
Props, decor & locaties: Alex Tratsaert & Leen Verhelst
Catering: Leo Foubert
Script supervisor: Line Ellegiers

Generiek

Tekst en muziek: Tim Toegaert & Bart Foubert
Mix en mastering: Dirk Miers (@DESTUDIO)

Productie: CBF 21 www.cbf21.be

Partner: In de Stad Sint-Niklaas vonden we een partner om heel het idee ook te financieren en dus levensvatbaar te krijgen, waarvoor we hen zeer dankbaar zijn.”

Wanneer

Op 18 november losten we het eerste avontuur! Daarna volgen zaterdag 21, woensdag 25 en zaterdag 28 november. Stem af op het Youtube-kanaal en Facebook-pagina van De Peatles. Alle avonturen kan je ook vinden via www.stadvandesint.be.