We Will Rock You komt naar Groningen

TEC Entertainment maakt bekend dat de Queen rockmusical WE WILL ROCK YOU van 15 tot en met 19 januari 2020 verlengd wordt in het Martini Plaza in Groningen. De spectaculair nieuwe versie van de internationaal succesvolle musical van Queen en Ben Elton wordt geheel in het Engels opgevoerd en geproduceerd in samenwerking met Peeparrow Entertainment. WE WILL ROCK YOU is voor een gelimiteerd aantal voorstellingen uitsluitend te zien in Amsterdam, Den Haag, Hengelo en Groningen. De kaartverkoop voor de voorstellingen van WE WILL ROCK YOU in MartiniPlaza in Groningen is inmiddels van start gegaan.

De muziek van Queen is in Nederland nog altijd razend populair. In de meest recente editie van de NPO Radio2 Top 2000 stonden maar liefst 35 verschillende nummers van Queen, waaronder acht nooit eerder genoteerde nummers. Het nummer ‘Bohemian Rhapsody’ heeft inmiddels 16 keer de NPO Radio2 Top 2000 lijst aangevoerd. De overige nummers van Queen stegen gemiddeld 234 plaatsen. ‘Bohemian Rhapsody’ is de meest gestreamde klassieke rocksong aller tijden en meest gestreamde track gemaakt in de 20ste eeuw, met maar liefst 1,6 miljard streams.

De rol van Killer Queen zal in Groningen gespeeld worden door de in Zuid Afrika geboren en in Italië woonachtige musicalster Tia Architto. Tia maakte haar theaterdebuut in de musical Once on this Island en was verder te zien in Godspell, Leader of the Pack, In Concert: The Music of Andrew Lloyd Webber, Jukebox Jol!, Jailhouse Rock, en Mercury Rising en Italië was Tina te zien als Anita in West Side Story, Deloris Van Cartier in Sister Act, Dionne in Hair, moeder-overste in The Sound Of Music, Motormouth Maybelle in Hairspray en de Koningin in Rodgers & Hammerstein’s Cinderella.

Verhaal

WE WILL ROCK YOU is een futuristisch avontuur met 24 van de grootste hits van de legendarische Britse rockgroep Queen. Het verhaal, dat geschreven werd door Ben Elton, speelt zich af in een tijd waarin live-muziek en muziekinstrumenten verboden zijn. Maar de jeugd rebelleert en strijdt tegen het almachtig bedrijf dat hun leven beheerst en een dieet van digitaal geproduceerde popmuziek voorschrijft. Het verzet groeit!

Informatie

Speelperiode:
28 november t/m 1 december 2019 Schouwburg Hengelo
4 t/m 8 december 2019 AFAS Live Amsterdam
12 december t/m 12 januari 2020 World Forum Theater Den Haag
15 t/m 19 januari 2020 MartiniPlaza Groningen

Kaarten zijn te koop via: www.wewillrockyoumusical.com