Volledige cast Urbanus bekend

Belachelijk veel strips, een berg liedjes, een containerschip vol sketches, triljoenen zaalshows en één Urbanus: dat vraagt om vereeuwigd te worden in een voorstelling. Op basis van heel het geschifte oeuvre van Urbanus en lijftekenaar Willy Linthout maken regisseur Stany Crets een voorstelling voor de jeugd van 2 tot 215. 

Het wordt geen tot leven gebrachte aflevering van een strip, maar een ode aan de stijl, de humor en de controverse. De setting is het geflipte universum van Urbanus. Het plaats delict is Het Theater. De hoofdpersonages zijn de gekende en minder gekende figuren ontsproten aan het hoofd van Urbanus. Uiteraard krijgen ook de muziek en de talloze meezingers, zoals ‘Bakske vol met stro’, ‘Hittentit’, ‘Poesje stoei’, ‘Madammen met een bontjas’, ‘De aarde’ en nog een 15 tal andere een prominente plaats.

Jonas Van Thielen speelt ‘Urbanus’. Naast zich verrassende namen als Bart Vanneste (aka Freddy De Vadder), Veerle Malschaert, Gunter Lamoot en vaste waarden Ann Van den Broeck en Koen Van Impe. Ook het ensemble bulkt van het talent: Shana Pieters, Helle Vanderheyden, Floris Devooght, Charlotte Campion, Jolijn Antonissen en Florian Avoux.

OVER DE MUSICAL

De humor van Urbanus is taboeloos. De hoofdrolspelers zijn allesbehalve rolmodellen. Urbanus wordt opgevoerd als een 12-jarige jongen met een baard die jaar na jaar blijft zitten op school. Zijn vader Cesar is een werkloze, luie boer die vooral oog heeft voor zijn pijp. Urbanus’ moeder heeft dan weer een adoratie voor Mariabeeldjes en houdt zich vooral bezig met het afstoffen ervan. Verder spelen huisdieren Amedee de Vlieg en Nabuko Donosor de tweedelige hond belangrijke rollen in het bizarre universum van Urbanus.

Urbanus is in al die jaren immateriaal erfgoed geworden. Hij staat voor pure verbeelding en absurd absurdisme en dat prikkelt ons theatermakerhart. Het is onze uitdaging om dit universum te vertalen naar de scène en -een nieuwe generatie- Vlamingen verliefd te laten worden op het krankzinnige universum van Urbanus.

CAST

Jonas Van Thielen
Urbanus

Veerle Malschaert
Eufrazie

Bart Vanneste
a.k.a. Freddy De Vader
Cesar

Ann Van den Broeck
Pola

Gunter Lamoot
Stofjas & Belastingscontroleur

Koen Van Impe
Madam Met Een Bondjas

www.deepbridge.be