‘t Groot Lot

Als de bladeren van de bomen vallen en het buiten pijpenstelen regent, kan je maar beter binnen zitten. Een avondje theater behoort steeds tot de mogelijkheden. Je zou bijvoorbeeld naar Theater Elckerlyc kunnen gaan. Daar speelt De Komedie Compagnie nog tot 8 december ‘t Groot Lot. Of wat zou u doen, moest u plots de lotto winnen? De Komedie Compagnie lokt al jaren zijn vaste publiek naar het theater aan de Antwerpse Leien voor een avondje humor van bij ons.

Ijzersterke leading role

‘t Groot Lot begint als Alain De Vlieger (Dirk Van Vooren) thuis komt van zijn werk en zijn vrouw Sylvie vertelt dat hij 10 miljoen euro gevonden heeft. Alain begint al volop te dromen van een nieuw leven in Brazilië en boekt halsoverkop twee tickets enkele reis. Maar voor de twee het vliegtuig halen moeten ze eerst voorbij een allegaartje aan personages proberen te geraken, waaronder twee politieagenten, een taxichauffeur en de maffia. Spek genoeg voor een avondje absurditeit.

Dit stuk moet het hebben van zijn ijzersterke ‘leading role’ Van Vooren en de absurde humor die het verhaal met zich meebrengt

Als je Dirk Van Vooren op de affiche hebt staan, weet je gewoon dat er gelachen zal worden. Van Vooren is zijn komische timing nog steeds niet verleerd en is terecht de hoofdrol. Zijn echtgenote, gespeeld door Jasmine Jaspers, staat haar mannetje naast Van Vooren en vormt zo een sterk duo. Christophe Stienlet is de derde in het rijtje en haalt het niveau nog. Joyce de Troch stond nog eens op de bühne en we begrijpen wel waarom dat lang geleden is. Het is geen topactrice en dat wreekt zich wel een beetje naast eerstgenoemde drietal. De cast wordt verder aangevuld door Ludo Hellinx, Peter Van Asbroeck, David Michiels en Frank Hofmans. Hun aanwezigheid in het verhaal is wel nodig voor de dynamiek, maar ze breken vooralsnog geen potten.

Dit stuk moet het hebben van zijn ijzersterke ‘leading role’ Van Vooren en de absurde humor die het verhaal met zich meebrengt. Misschien net iets te lang om in het juiste ritme te blijven, maar de fans gaan dit zeker kunnen smaken. ‘t Groot Lot is nog tot en met 8 december te zien in theater Elckerlyc. Tickets en meer informatie vind je www.elckerlyc.be.

Door Lien Van Doorslaer

Foto’s: Steven Hendrix