SpektakelMusical en OperaBombast

Zaterdag 1 mei kan je om 20u30 afstemmen op de livestream van Pateeke voor een “cage fight” tussen spectaculaire musicalsongs & bombastische operathema’s. Vechten voor “hun” genre: Elke Buyle, Jolien De Gendt en Glenn Desmedt.

Elke en Jolien zijn allebei straffe madammen, die uit een ander gebied van de  muziekwereld  komen. De één vertoeft het liefst in de stratosfeer van de Hoge Coloraturen met werk van Mozart, Offenbach en Bernstein, de ander belt er bij voorkeur op los en “Defies Gravity” op haar manier: zwaar indrukwekkend zijn ze allebei. Tussen deze twee vurige dames bevindt zich Glenn Desmedt, zelf Operazanger in Musicalland.

Al decennia lang laait telkens de discussie weer op in welk genre je nu het indrukwekkendst uit kunt pakken als zanger: opera of musical. Wij nemen de proef op de som en presenteren deze cage match waar de spectaculairste klassieke stemakrobatieën van de diva onzacht in botsing komen met het betere pompwerk van de echte leading lady! En schittert een tenor nu het meest in Pucinni of in Webber?

Afspraak om 20u30, de link naar de stream vind je op www.pateeke.art