Sabine Beens


Sabine Beens, eerder te zien in musical zoals De Fabeltjeskrant en Cabaret, speelt volgend seizoen de Duitse stewardess in de komedie Boeing Boeing van Theater van de Klucht. Wij spraken hierover kort met haar.

Ik heb dit nog nooit eerder gespeeld

Boeing Boeing is een ontzettend vrolijk stuk. Wat zijn je verwachtingen? Hoe sta je erin?

Nou ja, heel positief natuurlijk. We beginnen pas in oktober met repeteren, maar ik heb er heel veel zin. Wat ik heel leuk vind is dat het een Franse klucht is. Ik heb tot nu toe alleen maar Engelse stukken gedaan. Een Franse klucht is natuurlijk heel anders, een ander soort humor en dat ken ik helemaal niet. Dus ik ben heel benieuwd en dat is natuurlijk altijd spannend en leuk. Ja, zo sta ik er in; allemaal heel positief!

boeingcast

Wat is de grootste uitdaging, denk je?

Nou, ik speel een Duitse stewardess en dat heb ik nog nooit eerder gespeeld. Daarin ben ik wel benieuwd. Ik weet nog niet of we met accenten gaan werken. Dat ken ik helemaal niet, dus dan moet ik behoorlijk aan de bak. En dat vind ik fijn. Dan kan je je even in iets vastbijten.

Ik wil een blanco mindset wanneer ik begin

Heb je eerder interpretaties van het stuk gezien? Of van jouw rol?

Nee, nog niets

Je gaat er compleet blanco in?

Ja. Er staat heel veel op Youtube, maar dat heb ik tot nu toe nog niet gezien en ik weet ook nog niet of ik dat wil gaan kijken. Zodat ik een compleet blanco mindset heb wanneer ik begin.

We vragen niet de hoofdprijs voor een  entreekaartje. Dat is altijd lekker meegenomen

Misschien een lastige vraag, omdat jullie nog niet zijn begonnen met repeteren. Maar wat zijn denk je drie kernwoorden waarom bezoekers naar de show moeten komen kijken?

Uhm, het is sowieso lachen, entertainment, maar dan zonder een diepere laag. Het is een ‘oud genre’ omdat we de klucht een nieuw leven willen inblazen. Dus het is lekker lachen en je gewoon mee laten nemen zonder dat je ontzettend moet nadenken. Maar dat is ook wel eens lekker. Dus

  • A: Het is lachen.
  • B: Een avond zonder nadenken
  • C: Het zijn allemaal goede acteurs.

Én wat het ook is, we vragen niet de hoofdprijs voor een  entreekaartje. Dat is altijd lekker meegenomen.

boeingcast2

Boeing Boeing is vanaf 18 januari te zien in verschillende Nederlandse theaters. Meer info & tickets via www.theatervandeklucht.nl.

Door Dianne Roskam

Foto’s: Annemarijn Clement