Reprise Sweeney Todd


Dat het Opus One voor de wind gaat mag duidelijk zijn. Na succesvolle voorstellingen in het Amsterdamse Zonnehuis zoals Kiss of the Spiderwoman en het onlangs bejubelde The Bridges of Madison County – die wegens succes volgend jaar ook aan een landelijke tournee start – ging gisteren in het DeLaMar Theater de tournee van Sweeney Todd in première.  

De cast is grotendeel dezelfde gebleven. Roberto de Groot, Jeroen C. Molenaar, Jessin Oulad-el-Hadj en Anouk Snel, vervoegen klassebakken René van Kooten, Vera Mann en Marjolein Teepen en tonen deze avond dat zij een zeer goede aanvulling zijn. De voorstelling staat nog steeds als een huis. De grimmige, intieme sfeer blijft ook in het ‘sjiekere’ La Mar overeind.  Deze tournee is een uitgelezen kans voor iedereen die de korte run vorig jaar gemist heeft of gewoon nóg eens wil genieten van deze Sondheim parel.

Musical Vibes schreef al eerder een recensie naar aanleiding van de officiële première: musicalvibes.ovh/sweeny-todd.

Sweeney Todd is nog tot en met 17 september te zien in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna trekt de voorstelling langs de landelijke theaters. Meer informatie & tickets vind je op www.sweeneytoddmusical.nl

Foto’s: Sabine Vercouteren

[nggallery id=170]