Regisseur Harrie let op de kleintjes wordt opa en geeft daarom gratis tickets weg

Regisseur Eric Meirhaeghe van het Gentse theatergezelschap ‘Het Farcetheater’ is opa geworden! Afgelopen weekend is zijn dochter bevallen van een zoon. Eric is bijzonder trots op zijn vierde kleinkind. En al een chance! Vanaf februari kan Harrie (Peter Van Asbroeck) erop babysitten in de komedie ‘Harrie let op de kleintjes’.

Het was dus heuglijk nieuws bij de start van de repetities voor de komedie in februari 2020 in Gent. Als cadeau geeft ‘Het Farcetheater’ daarom gratis tickets weg voor de avant-première. Wie een ticketje koopt voor 7 februari krijgt het tweede gratis.

De actie is enkel geldig als je mailt en bestelt via info@farcetheater.be en dat t.e.m. 15 december 2019. 

Regisseur

Eric Meirhaeghe is een gevestigde waarde in het Vlaamse regielandschap. Hij is de stichter en bezieler van verschillende theatergezelschappen. Eind jaren tachtig richtte hij ‘Theatergroep De Tunnel’ op. Hiermee maakte hij theaterproducties in Oost- en West-Vlaanderen. De groep koos ervoor om hoofdzakelijk bewerkingen uit het klassieke repertoire te brengen. Eind jaren negentig stond hij aan de wieg van ‘Theater Styx’. Voor deze groep schreef hij scenario’s voor whodunits die op locaties in heel Vlaanderen werden gebracht.

Hij is ook de bedenker, verhaalschrijver en regisseur van het ‘Gelegenheidscollectief Kleine Ka’ dat zich tot doel stelt producties te brengen ten voordele van het goede doel. Verder is hij actief als regisseur bij verschillende theatergroepen in Vlaanderen en begeleidt hij projecten voor scholen en sociaal-artistieke organisaties. Samen met ‘Cultuurkapel De Schaduw’ maakte hij de theaterbewerking van de film ‘Dogville’ van Lars von Trier en de roman ‘Gloed’ van Sandor Marai. Recent bewerkte en regisseerde hij het boek ‘De Knetterkwabmachine’ van Marc de Bel voor ‘Theatercompagnie De Kroon’. De jeugdvoorstelling is vanaf volgend seizoen te zien met o.a. Kurt Defrancq en Marc de Bel zelf in de hoofdrollen.

Over de regie voor ‘Harrie let op de kleintjes’ zegt hij het volgende: “Ik heb ongelooflijk veel zin om deze ‘gekke bende’ te mogen regisseren. Geen enkele reden is goed genoeg om dit hilarische stuk niét bij te wonen. Hier word je heel blij en gelukkig van. Het is dé oplossing voor een heerlijke, ontspannende avond!”

Harrie let op de kleintjes

‘Harrie let op de kleintjes’ is een knotsgekke komedie van Jon Van Eerd. De nieuwe Nederlandse koning van de klucht trok er volle zalen mee in Nederland. In februari volgt de Vlaamse première in primeur in Gent. Harrie Vermeulen (Peter Van Asbroeck) moet tegen wil en dank babysitten op de baby’s van vrienden. Zijn vrouw Inez (Christel Domen) moet daarenboven dringend weg naar een feest van de generaal. Gevangen tussen beertjes en kleertjes, broekjes en doekjes, papjes en lapjes maakt hij er een enorme puinhoop van. Wanneer zijn vriend Sam (Chris Van Espen) aan de deur staat, wil hij ook nog eens meegaan naar een Star Wars-ruilbeurs. Harrie belt daarom in allerijl zijn nichtje (Jamie-Lee Six) op om te babysitten, maar die blijkt nog in Parijs te zitten. Toch besluiten ze te gaan. Weer thuisgekomen zijn de baby’s verdwenen. En dan komen een jonge, ambitieuze inspecteur (Anthony Van Caeneghem) en diens commissaris (Anton Cogen) op de proppen. Zo volgen de problemen zich alleen maar op. Om dit hilarisch gebeuren in goede banen te leiden, is de regie in de uitstekende handen van Eric Meirhaeghe.

Foto: Patrick Defort